The Trigger obradili Bajaginu “Kad hodaš”

Rockomotiva
20.04.2023.

Nakon duže pauze grupa The Trigger se ponovo aktivirala i objavila novi singl i animirani film za pesmu “Kad hodaš” – neobičnu obradu kultne pesme Momčila Bajagića Bajage.

Tekst & foto: promo

Nova verzija pesme “Kad hodaš” je bonus pesma na reizdanju albuma obrada “Ex“, a koje je upriličeno povodom deset godina od objavljivanja. “Ex” je originalno bio dostupan samo za preuzimanje na stranici benda www.bandtrigger.com, ali je od sada dopunjen bonus materijalom i po prvi put je dostupan na svim digitalnim muzičkim servisima. Kao što je bio slučaj i sa prethodnim obradama, The Trigger su pesmi dali potpuno novu dimenziju i simboliku, kroz kontrast između ambijentalnih delova pesme koji se smenjuju sa tvrdim rifovima, specifičnim za ovaj bend.

Pesmu prati animirani film Nikole Silića o fiktivnom jugoslovenskom svemirskom programu, koji ujedinjene jugoslovenske narode u budućnosti dovodi na druge planete. Nikola Silić je publici već poznat kao stendup komičar, ali i kao autor animirane serije “Elita” i kratkog animiranog filma “Rik i Morti u Srbiji“, koji je privukao veliku medijsku pažnju.

Članovi benda su aktivni i na drugim poljima. Animirani film ,,ID” autorke Ane Pakljanac, za koji je gitarista benda Dušan Svilokos pisao muziku, nedavno je osvojio nagradu za najbolji animirani film na 70. martovskom festivalu u Beogradu.

The Trigger najavljuju i seriju koncerata u toku ove godine, kao i rad na novom autorskom izdanju, sa koga se prvi singl očekuje početkom leta. Prvi sledeći koncert je u Apolo dvorani u Pančevu. The Trigger u Pančevu nastupa sa bendom Goatmare & The Hellspades u subotu, 29. aprila.

Tagovi: , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll