Therapy? stiže u beogradski “Hangar”

Rockomotiva
19.03.2024.

Severnoirski bend Therapy? će ponovo posle dužeg niza godina nastupiti u Srbiji, u Beogradu. Hangar, Luka Beograd, biće mesto njihovog i našeg susreta u subotu, 23. marta od 21h!

Piše: dr Slobodan Kotlajić

Ovo će biti njihov prvi koncert u Beogradu još od 2007. godine, rado viđeni gosti su u našim krajevima, a nastupili su u ranijem periodu još i u Banjaluci, Kragujevcu i na Zaječarskoj gitarijadi.

Jedan od najznačajnijih bendova Severne Irske, nastao 1989. godine, u prethodne tri decenije objavio je 16 studijskih albuma, a ako je postojala jedna prava prelomna godina u istoriji benda, gotovo sigurno bi to bila 1993.

Izdavanje EP-a “Shortsharpshock” katapultiralo je Therapy? u Top 40, gde su dospeli na deveto mesto, s glavnom pesmom “Screamager”. Singl je doveo do prvog od nekoliko pojavljivanja u veoma uglednoj britanskoj emisiji Top of the pops. To je zapravo bio i uvod u 1994. kada je objavljen njihov svakako komercijalno najuspešniji album “Troublegum” koji je ispostaviće se kasnije i jedan od najznačajnih albuma u prvoj polovini 90-tih godina prošlog veka u svetu, a bendu je doneo veliki broj nastupa na gotovo svim evropskim i svetskim festivalima i još veći broj solističkih koncerata.

U diskografiji benda značajan je i “Infernal Love“, album objavljen 1995. koji kao glavni hit donosi “Diane” (obrada Hüsker Dü). Pesma je dugo nedelja bila vodeća na Top 10. Velika je i duga reputacija ovog benda i svašta je stalo u 35 godina karijere benda Therapy?

Lucidni i nadasve karizmatični gitarista i pevač Andy Cairns je alfa i omega ovog benda na poseban i atipičan način je ispisao stranice muzičkog sećanja 90-tih, aktivan je i aktuelan na svetskoj sceni svih ovih godina, i ako niste znali reč je o jednom od najboljih alternativnih rock bendova današnjice uživo. Pravi datum za tu proveru je subota, 23. mart od 21 h, Hangar, Luka Beograd. Therapy? uživo, kao deo svetske turneje 30 godina od objavljivanja albuma “Troublegum“.

Zainteresovani imaju vremena da kupite ulaznice još nekoliko dana po ceni od 2 800 dinara, a dostupne su kako na ovlašćenim mestima u skoro svim većim gradovima u zemlji ili putem sajtova gigstix.com ili na cooltix.rs.

Tagovi: , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll