Zoran Predin i Nikola Čuturilo kao Analogna Rasa poručuju ‘Još imaće nas’

Rockomotiva
30.04.2024.

Dvojica vrhunskih glazbenika, Zoran Predin i Nikola Čuturilo, singlom “Još imaće nas” predstavljaju svoj novi projekt “Analogna Rasa”.

Tekst: promo

Foto: Brian Rašić

Zorana Predina, jednog od najznačajnijih novovalnih slovenskih kantautora kojeg krasi duhovita i dominanta autorska snaga, i Nikolu Čuturila, beogradskog kantautora koji kroz autentičan rock’n’roll zvuk daje svoj pogled na društvene teme, veže dugogodišnje prijateljstvo i posvećenost stvaranju glazbe. Njihov zajednički projekt Analogna Rasa nastao je kao svjedočanstvo bezvremenske kvalitete u doba u kojem trendovi dolaze i odlaze vrtoglavom brzinom.

‘Analogna Rasa’ je projekt srodnih duša. Nikola i ja smo prije gotovo četrdeset godina odlučili da se u glazbenom projektu udružimo na način koji nam najviše odgovara. Naše ideje su se sada realizirale i veselimo se što ćemo se u regiji predstavljati s glazbom i tekstovima onoj publici koja više voli sadržaj od ambalaže, objašnjava Zoran Predin.

Analogna Rasa nisu samo ova dvojica vrhunskih glazbenika, već ga čine i glazbenici koji Nikolu Čuturila prate već dvadeset godina, a samom projektu pridružili su se i ostali umjetnici poput Gradmira Smudja koji je osmislio vizualni identitet i svjetski poznatog fotografa Briana Rašića koji je snimio fotografije.

Projekt smo nazvali ‘Analogna Rasa’ zato što je jako zabavno, jako inspirativno i zato što u ovim godinama postajemo svesniji protoka vremena, a Zoran i ja smo vredni glazbenici koji vole istraživati. Također i iz razloga što stvaramo nešto novo. Mi smo zaista u najboljim godinama, bend je mlad, pun entuzijazma i pun ljubavi prema muzici, dodao je Nikola Čuturilo.

Još imaće nas” je prvi singl za koji je tekst i glazbu napisao Nikola Čuturilo. Snimljen je u studiju Beogradu, u glazbenoj produkciji Vladimira Negovanovića. Predin i Čuturilo pripremaju album koji će s velikim zadovoljstvom koncertno predstaviti publici diljem regije.

Album “Analogna Rasa” bit će objavljen u izdanju dviju izdavačkih kuća, Croatia Records i Lampshade Media.

Tagovi: , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll