Zvučni Zid: Scena koja vrijedi i neće trajati kratko

Rockomotiva
15.09.2023.

Kompilacija ‘Zvučni zid‘, novo je Menartovo dvostruko vinilno izdanje, na kojoj je zastupljeno petnaest izvođača s hrvatske alternativne scene. Riječ je o kompilaciji na kojoj nisu objavljene već postojeće studijske snimke već su sve pjesme snimljene ponovno i to uživo u deset klubova diljem Hrvatske.

Piše: Robert Čajsa

Osim što su na promociji (Ljetni vrt zagrebačkog Vintage Industrial Bara) mogli čuti sve o projektu od njegova idejnog začetnika, producenta Vedrana Peternela, novinara Marka Podruga, kantautorice Nine Romić, urednika portala ravnododna.com Zorana Stajčića i direktora Menarta Branka Komljenovića, okupljeni su imali priliku čuti i nekoliko izvođača zastupljenih na kompilaciji.

Zvučni zid“ je nastavak Porinom nagrađene ploče ‘Zagreb Calling – Generacija bez refrena‘. No za razliku od te kompilacije koja je snimljena tijekom četiri dana u KSET-u te je predstavila najintrigantnije što je tog trenutka nudila zagrebačka scena, „Zvučni zid“ je na dva vinila ponudio “naj” od onoga što u ovom trenutku nudi hrvatska alternativa – Hram, Skotni Vrag, Nemeček, Nina Romić, Barbara Munjas, Rolo, Mimika Orchestra, Povraccio di Coltea, Sara Renar, CRIO, Roj Osa, Seine, Šiza, Denis Katanec i Živa Voda.

Materijal je sniman tijekom ljeta i jeseni 2022. godine u Rojcu i Kotaču (Pula), Azimutu (Šibenik), Funku (Koprivnica) te u Močvari, Vintage Industrial Baru, Dva osam, Pločniku, KSET-u i Gavelli (Zagreb).

Kako je istaknuo Petrnel oni opstaju zahvaljujući prije svega entuzijazmu voditelja i vlasnika. Nažalost, takvih mjesta više nema u Splitu i Rijeci.

Cilj je plemenit i zahtjevan – predstaviti izvođače, promovirati klubove i dokazati da alternativna muzička promišljanja nisu ograničena samo na glavni grad. Dapače, scena buja gdje god se zagrebe, a „Zvučni zid“ zagrebao je duboko i na površinu, na duplom LP-u, donio ono najkvalitetnije. Vrijedi, a i neće trajati kratko, rekao je Podrug koji je s ekipom iz Nevidljive scene snimao snimanje ploče i razgovarao s glazbenicima.

Kako je najavljeno, na promociji svakoga četvrtka će biti objavljen novi spot s live snimanja pjesama za kompilaciju u režiji Bojana Koštića, a do sada su svjetlo dana ugledali Hram, Nemeček i Skotni Vrag.

Tagovi: ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll