Alergija – Novi počeci

04.02.2024.
Rockomotiva

Ponovo okupljeni, vrlo nabrijana hiperproduktivna ekipa iz zadarske Alergije nastavlja dalje, stigao je njihov već četvrti singl, i prateći video, za pjesmu “Novi počeci”.

Tekst & foto: promo

Prvim singlom “Krv i znoj” prekinuli su 14-godišnji post i najavili povratak na scenu, drugim “Dobar stari punk” okupili legende Valtera Kocijančića i Davorina Bogovića, te ispunili jedan od mladenačkih snova i snimili pjesmu sa svojim uzorima, a trećim singlom “Šupak” su se podsjetili svojih buntovnih punk korijena.

Pjesma “Novi počeci” nihilistička je pjesma o gotovo svakom od nas. Svatko od nas se, ponekad ili češće, osjeća usamljeno i otuđeno, s mišlju da sve što napravi napravi krivo i želi to promijeniti, ali nakon više pokušaja odustaje jer se osjeća umorno i prazno. Besmisao i apatija se naziru u svakoj sceni videa, a i sama premijera će biti na simboličan dan za punk zajednicu, 2. 2. je dan kada je preminuo legendarni Sid Vicious, čiji Sex Pistolsi su u svojim tekstovima često poticali na razmišljanje o društvu i smislu života, na njima svojstven provokativan način.

Tekst i glazbu je napisao Pero Kožul, aranžman Alergija, producent je Leo Anđelković, a snimano je u tonskom studiju “Jura”. Redatelj videa je Vladimir Miketa, asistent mu je bio Mateo Grginović, asistent kamere Vice Rončević, dok je post-produkciju odradila VMC video produkcija. Glumac u spotu je Mate Ivić i članovi Alergije, a za make up je zaslužna Leonarda Juričić.

Nastali 1994. godine, Alergija dolazi iz Zadra i donosi svoj poznati zvuk uličnog punk rocka koji traje već skoro 30 godina. Prvim istoimenim albumom “Alergija” postavljaju svoje mjesto na hrvatskoj punk mapi. Uz pomoć tog vjetra u leđima 1997. nastaje legendarni oi/street punk album ovih prostora “Četvrti stalež“, uz koji je bend dobio stalno mjesto u prvoj ligi punk scene u regiji! Pauze i život onemogućili su više izdanja ovog benda, ali su ipak uspjeli 2009. objaviti još jedan album pod nazivom “Globalno zatoopljenje“, s kojeg smo dobili nekoliko njihovih vječnih himni.

Ovaj ulični dalmatinski punk bend poznat po svojim pjevnim refrenima i društvenom angažmanu, sa žestokim punk rock temeljima, garantira uvijek dobru zabavu i skupno pjevanje uz bitne poruke.

Članovi benda su Stipe Bujas (vokal), Pero Kožul (gitara i vokal), Stipe Krpina (bass gitara i vokal) i Zvonko Kosović (bubanj i vokal).

Četvrtim singlom “Novi počeci“ Alergija nastavlja rad na svojem novom studijskom albumu koji će uskoro biti objavljen za PDV, kojeg željno iščekujemo, a do tada slušamo stare i nove hitove.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll