Art Effect – Moj grad

17.06.2023.
Rockomotiva

“Moj grad” je novi single koji je ekskluzivno objavljen od strane diskografske kuće “Extra Music”, također popraćen video spotom u režiji Erika Lončara.

Tekst & foto: press

Art Effect je splitsko/kaštelanski alternativni pop-rock sastav  nastao 2018. godine. Nešto što je trebao biti brit pop tribute bend, uskoro je postao autorski bend s pjesmama na hrvatskom jeziku.

Denisu Mitru na gitari i Antoniu Žeravici na basu 2020.godine se pridružuje Mirna Katinac na vokalu, koja je gitarske rock riffove oplemenila melodioznim prizvukom, dajući jednu nostalgičnu notu nekadašnjeg Novog vala i post new wave-a, a što pak zajedno čini neobičnu, ali sada prepoznatljivu kombinaciju. Sljedeće godine skupini se pridružuje Roko Kalebić na bubnju, te je time Art Effect upotpunio specifičnosti svog zvuka i već spomenutih kontrasta koji se u konačnici itekako dobro ‘ljube’.

Jedrilica” je prva autorska demo pjesma koju je sastav izbacio na digitalne platforme krajem 2020. Početkom 2021. izlazi prvi spot za single “Zimska kiša”, a nedugo nakon i “Vjetar”.

Prve nastupe sastav je počeo održavati od ljeta 2019. godine na brojnim festivalima (Kaštelanske rock večeri, Rock in Solin, Fjaka moto party,Mosor film festival u Quasimodo)… dok je posljedni veći koncert bio ove zime u splitskom klubu Kocka, u svojstvu predgrupe etno-rock benda Ogenj.

Ljetna turneja 2023. kreće 21.06. na splitskoj rivi u sklopu Svjetskog dana glazbe.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll