Asymmetry – Business As Usual

26.12.2023.
Rockomotiva

Beogradski progressive/power metal sastav Asymmetry vraća se na scenu singlom i video spotom za pesmu “Business As Usual”! Bend istovremeno najavljuje i novi album “Remnants Of Life” koji će biti prvo izdanje benda nakon višegodišnje pauze i očekuje se tokom 2024 godine.

Tekst & foto: promo

Pesma “Business As Usual” je inspirisana beskrajnim sukobima na Bliskom istoku, ali je tematika, nažalost, primenljiva na sve regione sveta i na sve epohe. Numera je oda nevinim civilnim žrtvama koje će istorija zapamtiti samo kao bezličnu statistiku, dok je sa druge strane visoka tehnologija omogućila da su ratovanje i ubijanje na daljinu nekim ljudima svakodnevni posao. Koncept pesme je u video spot pretočio Nenad Veljović.

Bend Asymmetry je nastao u Begradu 2011. iz želje grupe prijatelja da zajedno rade na pesmama koje će biti muzički izazovne i stajati uz rame sa najboljim svetskim predstavnicima ovog žanra. Iza sebe su ostavili trag sa dva beskompromisna progressive metal izdanja, EP izdanjem „Room 17“ iz 2012. godine i albumom „Fragility“ iz 2016. godine. Nakon toga sastav pravi pauzu u radu izazvanu odlascima članova benda u inostranstvo. U toku prethodne dve godine, Asymmetry su se reaktivirali kao četvorka i započeli rad na novom albumu.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll