Bair – Grad

04.03.2023.
Rockomotiva

Tačno na godišnjicu izlaska vinil singl ploče – “Aleksandra (Pesma bez rime) / Ona sanja, 4. marta, grupa Bair iz Knjaževca objavila je spot za svoju novu pesmu “Grad”.

Tekst i foto: promo

Nakon uspeha teme sa singlice, grupa Bair se po prvi put predstavlja javnosti video spotom, koji je delo Kontrast Filma iz Knjaževca.

Kao i na prethodne dve pesme, tekst i muziku za “Grad” napisao je gitarista benda, Ivan Jelenković, a za aranžman su bili zaduženi Ivan Jelenković i Marko Aranđelović – Bratanče, koji se ponovo našao u ulozi producenta, snimatelja a odradio je i celokupni mix i mastering. Za razliku od pesama sa singl ploče, ovde je bubanj odsvirao Aleksandar Stanković, novi član benda, dok su ostali članovi ostali nepromenjeni: Miloš Milivojević (vokal), Saša Zvezdić (bas gitara) i Ivan Jelenković (gitara). Solo na bas gitari odsvirao je producent, Marko Aranđelović – Bratanče.

Podsetimo, pesma sa “A” strane singla “Aleksandra (Pesma bez rime)” u kojoj je gost Alen Jovanović, jedan od osnivača i gitarista grupe Goblini, našla se i na kompilaciji “10 godina – The Best of Fidbox”, zajedno sa pesmama naših legendarnih grupa i muzičara – Riblja Čorba, Yu Grupa, Bajaga i Instruktori, Van Gogh, Nikola Čuturilo, Tunel, Fit…

Pesma sa “B” strane “Ona sanja” našla se među pet nominovanih numera za Rok pesmu godine iz celog regiona, na manifestaciji MAC/Music Award Ceremony, održanoj 25. januara 2023. godine u beogradskoj Štark areni.

Svojom trećom pesmom “Grad”, grupa Bair se nada da će ponoviti uspehe prethodne dve pesme, i polako najaviti svoj debitantski album koji bi trebalo da bude gotov do kraja godine.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll