Baltazar – Ne vraćam se

13.07.2023.
Rockomotiva

Žestoki Baltazar objavio je „Ne vraćam se“, prvi izlazni singl s nadolazećeg trećeg albuma. Uz prethodna dva albuma, Baltazar u svom energičnom stilu ponovo beskompromisno kroči na scenu i tako nas vodi svojim žestokim zvukom u bolji svijet.

Tekst: press
Foto: Dinko Čvorić – Doringo

U današnjem svijetu užurbane konfuzije i ustaljenih matrica, istina smo samo mi u promijeni prema sebi. Da bi svijet postao bolje mjesto za suživot, moramo postati bolja verzija sebe, izjavili su iz benda.

Svijet je refleksija onoga što mi jesmo, a jesmo samo ljudi, a kao ljudi jedino u promijeni prema sebi činimo razliku koja vodi u bolji svijet, izjavio je Hus (osnivač, autor i gitarist) koji je ujedno i autor glazbe, dok je Leo Anđelković (frontmen, autor i gitarist) koautor glazbe te autor teksta, a zajedno potpisuju i produkciju za novi izlazni singl „Ne vraćam se“. U aranžmanu sudjeluju svi članovi benda Baltazar (Hus, Leo, Damir Medić Medo – bubnjar, Danijel Teodorović Dante – basista), a za mastering zaslužan je Drago Smokrović Smokva.

Baltazar je bend koji je svoju publiku do sada zaintrigirao u razigranom kreativnom procesu osim upečatljivim pjesmama i autentičnim animiranim spotovima. Rijetki su ti video spotovi u kojima se mi pojavljujemo ispred kamera, a ovaj posljednji singl je upravo jedan od tih, kaže nam Leo.

Na ideju Husa, dogodio se i pračovjek u spotu, a Dante je pronašao onoga koji je i jedini mogao utjeloviti tu ulogu koju je životopisno na svoj način i proživio, a to je naš Sandro – Alesandro Bumbak.

Spot je sniman na zanimljivoj lokaciji u špiljama iznad Istarskih toplica, i važno je napomenuti da nije bilo El Dorada – Dorijana Floričića iz benda Šćike, nikada ne bi doslovno uspjeli doći tim putem do cilja, do špilje, a ni do realizacije. Vožnja je ulila dodatni adrenalin!

Živimo u raju zvanom Istra, iako ne svi trenutno, ali slažemo se svi da je Istra tkz. Terra Magica, i da se bez njene magije mnogo toga ne bi baš tako odigralo! Kada osvijestimo što imamo oko nas, samo otvorimo objektiv, i krećemo snimati prema sebi. Nema tu puno filozofije, sve je stvar inspiracije, i trenutka u kojem se istinski prepuštamo Rock & Rollu i našem unutarnjem kreativnom putovanju. Istina, teško nas je sve skupa uloviti u četiri zida vidljivog kuta gledišta, ali znalac kao što je Doringo uspio se osuditi i zokružiti cjelinu, iako znamo, nije mu bilo lako ukrotiti nas… kažu nam dečki iz Baltazara.

Režijiu, kameru i montažu potpisuje Dinko Čvorić – Doringo, a drugu kameru i rasvjetu Igor Bogdanović – Shortest Path Production.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll