Baltazari – Padamo

01.06.2023.
Rockomotiva

“Padam” je filozofski pisana – ostavljen je prostor svim slušaocima da sami shvate poruku i poentu pesme. Pesma generalno iz ugla benda govori o današnjem društvu, o sistemu vrednosti koji je otišao nekim drugim putem.

Tekst & foto: press

Dosta smo pali u svim aspektima, što kulturno, što moralno, tako da pesma ima takvu konotaciju i kao bend pokušavamo kroz pesme i muziku da pokažemo mladima kako stoje stvari, ali iz potpuno nekog drugog ugla i svetla, ostavljamo sve slušaoce u mislima, kaže Lazar Đorđević, frontmen grupe Baltazari objašnjavajući pesmu koja obeležava početak rada novog benda.

Baltazari su bend iz Kruševca i nastali 2017. godine pod imenom Marshalli.

Novembra 2019. godine ulaze prvi put u studio da urade demo snimke. U to vreme su imali klasičnu postavu u bendu, a uz nju i klavijaturu.

Početak 2020. godine svi se sećamo te jako mračne i čudne godine, te godine došlo je do jako velikih promena, nastupa nije bilo, nije bilo ni nas. U to doba bio bih kod Vukote kući, koji živi na periferiji grada i ostao bih nekoliko dana kod njega. Konstantno bi vežbali, mislima lutali i sazrevali. Taj period je prošao do 2021. godine onako kako je i prošao, prošla je škola, došle su neke druge obaveze… Kada je prošlo sve to oko Covida 19 došle su prilike da se ponovo pojavimo, ali u nekom novom sastavu. Tada je u bend, možemo reći kao naš fan, došao kao ritam gitara Dimitrije Obradović, priseća se Lazar.

Početkom 2023. su odlučili da se ponovo aktiviraju, ali pod drugim imenom – Baltazari. Kroz tih nekoliko godina pauze prilično su muzički i tekstualno sazreli, povezali se sa svetom u kom žive i shvatili neke suštinske stvari.

Odlučili smo jednog dana da snimimo pesmu koju smo i objavili “Padamo”. Oko te pesme kao bend imali smo ogromnu pomoć od sjajnih ljudi – Saše Ognjanovića (Ludwig Ludwig), Aleksandra CountRico Rilaka (Del Arno Band), Jane Acković i Relje Gašića (Problemovi) koji nam je pomogao oko prostora za snimanje, aranžmana i produkcije, a i opreme, dodaje Lazar.

Baltazari su:
Lazar Đorđevićgitara i vokal

Dimitrije Obradovićritam gitara

Vukota Šćekićbas gitara i vokal 

Uroš Vojinovićbubanj

Tagovi: , ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll