Banda turizma – Banda turizma

13.06.2024.
Rockomotiva

Tonči je glazbenik koji je, nakon što je dobio otkaz u bendu koji svira gaže na hotelskim terasama, okupio najbolje glazbenike s područja Dalmacije koji primarno sviraju u bendovima za vjenčanja, gradskoj glazbi, big bandu i puhačkom orkestru.

Tekst: press
Foto: Emilija Šimić

S obzirom na različite glazbene utjecaje članova kolektiva koji sežu od Dražena Zečića, Tower of Powera do Pantere, Banda turizma je svoj zvuk definirala kao Dalmatian Funk.

Njihov prvi singl je istoimena pjesma Banda turizma kojom iskazuju ljubav prema konzumentima najprofitabilnije gospodarske grane u Hrvatskoj. Banda turizma izražava ljubav prema turistima, a još više prema njihovom novčaniku. No u pjesmi je naglasak stavljen na životnu priča Tončija koji mukotrpno radi tri posla kako bi si mogao priuštiti novi kat na kući.

Pjesma, kao i cijeli nadolazeći album, snimljeni su uživo u Srđana Sekulovića Skansija. Brass je snimljen u studiju Berka Muratovića, a vokali i dodatna snimanja u studiju Antonina Šimića.

Zbog nestabilnih vremenskih prilika morali smo otkazati dogovoreno snimanje spota. Kako nismo htjeli ići samo s audio snimkom, uhvatili smo posljednji sunčani dan i u pauzi od posla snimili smo jednu uobičajnu marendu u mom dvorištu. S obzirom da je spot koštao 10 eura, naime, morao sam kupiti nešto pršuta, odlučili smo ipak da je kvalitetom više lyric video. No, da bi lyric video bio potpun, morali smo prevesti cijelu pjesmu na češki jezik. I to kako bi naši gosti razumjeli o čemu pričamo, rekao je Tonči.

Prvi studijski album “Spašavanje turista u japankama na Biokovu” izaći će na Svjetski dan turizma u petak, 27. rujna 2024. godine i to pod okriljem Menarta.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll