Brano Likić – Jesi li se umorilo srce moje

05.12.2023.
Rockomotiva

Vrhunski glazbenik Brano Likić predstavlja spot za pjesmu “Jesi li se umorilo srce moje” koja se nalazi na albumu “Gold Collection”. Glazba i aranžman potpisuje Brano Likić, a tekst je napisao Abdulah Sidran.

Tekst & foto: promo

Na “Gold Collection” se nalazi čak četrdeset pjesama koje su presjek impresivne karijere ovog bosanskohercegovačkog skladatelja. Nakon prvog albuma “Nemoj meni / Nemoj ni ti meni” na kojem se Brano poigravao s folk motivima na ostalima se okrenuo nešto klasičnijem rock zvuku. Uslijedili su albumi “Prolaz molim!”, “Profesija muzičar” i posljednji “Život u dvije smjene” objavljen 1995. godine.

Brano Likić itekako je bio produktivan kao producent, snimatelj i izvođač u svom studiju “Blap” u Sarajevu u kojem su svoje albume snimali najveći bosanskohercegovački pjevači i grupe: Dino Merlin, Bombaj Štampa, Plavi orkestar, Seid Memić Vajta, Zerina Cokoja i mnogi drugi.

Brano Likić, rođeni je Sarajlija koji je još kao dvadesetogodišnjak osnovao grupu Formula 4, da bi je 1975. godine napustio i osnovao novu pod imenom Rezonansa. U novoosnovanoj grupi od samih je početaka i njegova sestra Branka Likić. U svojim pjesmama koristili su tradicionalne instrumente po čemu su se razlikovali od ostalih.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll