Contra – Dao sam ti sve

21.07.2023.
Rockomotiva

Nakon singlova “Pričala si mi” i “Molim te ne plači zbog nas” te odličnog debitantskog albuma “Sunce izlazi na zapadu”, virovitički rock bend Contra predstavlja novi singl i videospot “Dao sam ti sve”.

Tekst & foto: press

Pjesma je snimljena u studiju Depth Zagreb pod producentskom palicom Filipa Sertića, glazbu i tekst potpisuje Matej Mihelčić, dok su za aranžman zaslužni svi članovi Contre.

Ova energična rock pjesma je prožeta snažnim osjećajima te donosi direktnu poruku o zaključku burnog ljubavnog odnosa. Videospot je snimljen u Zagrebu, u klubu AKC Medika te u prostorijama Studio Depth-a, a za režiju je zaslužan Ozren Šimić (Oz Filming).

Contra je nastala 2001. godine u Virovitici. Osnivači prve postavu su Tona, Miha, Gogs, Kugler i T. Moslavac. Proizašli iz druženja u Muzičkoj školi, kao mlađahni dječaci, tada snimaju svoj prvi demo audio uradak nazvan “Express!“, s motom: “Budi ono što jesi!“. Proizašli su iz punk-grunge-rock okružja i snimali sve tadašnje nastupe kao dokazni materijal osobnih utiska u vremenu. Spletom okolnosti, zamrznuli su svoj rad na dvadeset godina. U nastaloj pauzi, članovi benda nastupali su svirajući s mnogim glazbenicima i sastavima – Exer, Sjene, Norman, Lazy, Progress, Spoty Mug… I mnogi drugi.

U zimu 2021. godine, odmrznuli su svoje ideje i nastavili put kojim su davno krenuli, napravli reunion i to kao četveročlani bend. Ulaskom u novo doba, sam zvuk i identitet benda dobio je na široj dimenzijskoj dioptriji, objedinjenoj u ultra pjevnim tekstovima te direktnim, brzim i pitkim sinkopama melodičnog zvuka. Kao i prije, moto banda ostaje isti: Budi to što jesi – Be Yourself !

Široj javnosti su se predstavili pjesmama “Pričala si mi” i “Molim te ne plači zbog nas” te vrhunskim debitantskim albumom “Sunce izlazi na zapadu“, na kojem se nalazi i aktualni singl “Dao sam ti sve“.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll