Contra – Šank

18.09.2023.
Rockomotiva

Nakon singlova “Pričala si mi”, “Molim te ne plači zbog nas” i “Dao sam ti sve” te odličnog debitantskog albuma “Sunce izlazi na zapadu”, virovitički rock bend Contra predstavlja novi singl i videospot “Šank”. Pjesma je snimljena u studiju Depth Zagreb pod producentskom palicom Filipa Sertića, glazbu i tekst potpisuje Matej Mihelčić, dok su za aranžman zaslužni svi članovi Contre.

Tekst & foto: press

Singl prati i vizualno atraktivan videospot, koji je snimljen u Virovitici u ljeto 2023. godine, a produkciju i montažu potpisuje stalan suradnik benda Matija Turkalj. Autor pjesme, gitarist i vokal Contre, Matej Mihelčić, kaže:

Užurbani život dovodi nas do ludila. Često zaboravljamo tko smo i što smo. Tko su nam prijatelji, obitelji? Kuda stremimo? Što sistem radi od nas kroz odrastanje?! Ovim video uratkom ekipa iz Contre želi prikazati ono što je zaboravljeno, a prijeko je potrebno. Zastati, veseliti se, uživati u ovom životu! Koji prebrzo prolazi pored nas… Cijeniti sebe i druge, koji su dio našeg putovanja! Jer, kako kažu naši stari: “Sreća je u malim stvarima”. Živjeli!

Contra je nastala 2001. godine u Virovitici. Osnivači prve postavu su Tona, Miha, Gogs, Kugler i T. Moslavac. Proizašli iz druženja u Muzičkoj školi, kao mlađahni dječaci, tada snimaju svoj prvi demo audio uradak nazvan “Express!”, s motom: “Budi ono što jesi!”. Proizašli su iz punk-grunge-rock okružja i snimali sve tadašnje nastupe kao dokazni materijal osobnih utiska u vremenu. Spletom okolnosti, zamrznuli su svoj rad na dvadeset godina. U nastaloj pauzi, članovi benda nastupali su svirajući s mnogim glazbenicima i sastavima – Exer, Sjene, Norman, Lazy, Progress, Spoty Mug… I mnogi drugi.

U zimu 2021. godine, odmrznuli su svoje ideje i nastavili put kojim su davno krenuli, napravli reunion i to kao četveročlani bend. Ulaskom u novo doba, sam zvuk i identitet benda dobio je na široj dimenzijskoj dioptriji, objedinjenoj u ultra pjevnim tekstovima te direktnim, brzim i pitkim sinkopama melodičnog zvuka. Kao i prije, moto banda ostaje isti: Budi to što jesi – Be Yourself !

Široj javnosti su se predstavili pjesmama “Pričala si mi“, “Molim te ne plači zbog nas” i “Dao sam ti sve” te vrhunskim debitantskim albumom “Sunce izlazi na zapadu“, na kojem se nalazi i aktualni singl “Šank“. Contra je u studiju, snima materijal za drugi studijski album, koji će biti objavljen sredinom 2024. godine.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll