Corto – Da mi je dano da biram

22.03.2023.
Rockomotiva

Singlom “Da mi je dano da biram”, zagrebačka grupa Corto vraća se u eter nakon duže stvaralačke i koncertne pauze. Predvođena frontmenom i autorom Domagojem Vorbergerom, grupa ovom pjesmom označava i početak rada na svom trećem studijskom albumu.

Tekst i foto: promo

Odlučio sam pokrenuti naš ‘perpetum mobile’ jer se pjesme nakupljaju, a vrijeme koje nas je sputavalo u stvaralaštvu je iza nas. Naše ponovno okupljeno pleme željno je svirke i stvaranja, objasnio je Vorberger.

Baladu “Da mi je dano da biram” Vorberger je posvetio sinu Tristanu, ali u njoj će se lako prepoznati svi očevi. Snimljena je u studiju Purple cat, a producent Damir Trkulja Šiljo osim na ovoj raditi će i na ostalim pjesmama s albuma.

Rock grupa Corto osnovana je devedesetih godina, a svoju diskografiju započeli su albumom “Asfaltida” 2001. godine. na kojem se nalazi bezvremenska “Zagrebačkim ulicama“, a zapažene su bile i pjesme “Neonski vrtovi” te “Osjećaj me prati da sam fiju“. Nazvani po Vorbergerovom omiljenom strip junaku Cortu, borcu za prava malih i slabijih te intelektualcu, vrlo su brzo skrenuli pozornost publike odličnom glazbom, autentičnim imidžom te dobrim tekstovima u pjesmama koje imaju jasnu poruku .

Drugi album “Mijenjaj stvari“, objavljen  2011. godine, iznjedrio je hitove “Dobro ti je rekla stara“, “Ispod zastave plave” te “Kazalište lutaka“, u kojoj im gostuje Mile Kekin. Ako je suditi po novom singlu “Da mi je dano da biram“, grupa Corto ponovo će nas razveseliti svojim pjesama kao i svirkama koje nestrpljivo čekamo.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll