Corto – Mali tavanski stan

11.11.2023.
Rockomotiva

“Mali tavanski stan” treći je po redu singl grupe Corto kojim ovaj poznati zagrebački bend najavljuje svoj novi povratnički album. Pjesma je snimljena, kao što će i cijeli album biti, u studiju “Purple cat”. “Mali tavanski stan” jesenska je blago nostalgična rock balada inspirirana uspomenama.

Tekst & foto: press

Glazbu i tekst potpisuje Domagoj Vorberger, a aranžer i producent je Damir Trkulja – Šiljo. Posebni detalj u pjesmi je taj da je gitare u studiju odsvirao Zoran Čalić (Majke, Big Foot mama, Benston, Zoran Čalić bend) na čemu je grupa Corto Zoranu posebno zahvalna i počašćena njegovim izvanrednim angažmanom. Osvježenje bendu donosi novi član, gitarist Lucijan Stočić. Spot za pjesmu realiziran je tehnički i idejno u produkciji benda Corto.

Rock grupa Corto osnovana je devedesetih godina, a svoju diskografiju započeli su albumom “Asfaltida” 2001. godine na kojem se nalazi bezvremenska “Zagrebačkim ulicama“, a zapažene su bile i pjesme “Neonski vrtovi” te “Osjećaj me prati da sam fiju“.

Drugi album “Mijenjaj stvari“, objavljen u izdanju Croatia Records 2011. godine, iznjedrio je hitove “Dobro ti je rekla stara“, “Ispod zastave plave” te “Kazalište lutaka“, u kojoj im gostuje Mile Kekin.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll