Čvrge – Selfie

12.07.2023.
Rockomotiva

Akord Records je početkom jula najavio drugi singl “Selfie” kojim je grupa na zanimljiv način analizirala fenomen društvenih mreža s naglaskom na Instagram (takođe, u prošlosti, grupa je pesmom “Sajber kurajber” ismevala i kritički isticala probleme Facebook platforme).

Tekst: press
Foto: Božidar V. Nedeljković

Grupa kritički ističe činjenicu da je pojavom društvenih mreža većina ljudi svoj stvarni život i interese zamenila virtualnim svetom popularnosti, pratioca i lajkova. U ovoj pesmi su funky i ska groove-ovi sa jakim refrenom na vrlo zanimljiv i popularan način uklopljeni u vrlo dopadljiv muzički proizvod.

Ploča Erotske i neke druge priče objavljena je 2. juna 2023. u izdanju “Akord Records”-a.

Šaljivi ska sastav Čvrge iz Srbije rešio je da nas obraduje novim izdanjem. Nakon albuma prvenca Ska Vulgarismo, maxi singlova Svakidašnja žurka u mom gradu, Bazuka zvuka i nekoliko klasičnih singlova koje su pratili spotovi, momci iz benda ponovo su se odlučili za formu izdanja od 3 numere i uvodnog šaljivog intra. Naziv izdanja je Erotske i neke druge priče, a isto čine numere Komšinica, Selfie i prepev pesme Mojih 5 minuta sa njihovog debi albuma na španski jezik (Mis cinco minutos).

Ovo izdanje potvrđuje da pored bazičnog ska zvuka ovaj bend uveliko koketira i sa drugim žanrovima kao što su punk, rock, ali i funky, reggae… Numere su snimane u kragujevačkom studiju „Coolijana“ tokom maja 2022. godine.

Ovo izdanje će Vas naterati da djuskate, skačete, smejete se šaljivim tekstovima, ali i naterati Vas da se dobro zamislite o svojim prioritetima kroz pouke koje su vešto ugrađene u liriku. Čvrge i jesu opomena današnjem društvu, te na šaljiv i prepoznatljiv način satirično daju svoje vidjenje pojedinca i društva u celini!

Čvrge će se u okviru svoje turneje truditi da posete što više mesta i prezentuju svoj rad, a bend uživo zaista ima šta da ponudi.

Postavu benda čine:

Danijel Zveky Panić (vokal, trombon), Nikola Lončar (saksofon), Marko Živković (bas gitara), Dušan Radovanović (gitara), Stefan Milenković (gitara), Stojan Arsić (perkusije) i Miloš Kostić (bubnjevi).

Album Erotske i neke druge priče izlazi 2. juna 2023. godine u izdanju “Akord Records”-a.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll