Davor Gobac & Dare Kaurič – Fali mi… Muzika za ples

27.04.2023.
Rockomotiva

‘Dinosauri’ punk scene Dare Kaurič i Davor Gobac (Psihomodo Pop), koji su u tinejdžerskim godinama odrasli uz The Ramonese, napokon su našli vremena, zatvorili se u studio i zajedno snimili pjesmu u stilu svojih idola. To je njihova prva suradnja, a rezultat je blistava rock ‘n’ roll raketa pod nazivom “Fali mi… Muzika za ples”.

Tekst: promo
Foto: Goran Berovič

Obojica se slažu da im je puno draže glumiti i pjevati na pozornici, dok gledaju publiku kako pleše i uživa u njihovoj glazbi – kao da isprobavaju vlastite plesne korake. Dare Kaurič ‘ispaljuje’ – “Mislim da se nikad neću baviti sambom ili salsom, jer sam previše “cool”…”, a Gobac dodaje: „Ovog trenutka moram priznati da sam se prije nekoliko godina natjecao u hrvatskom showu Ples sa zvijezdama, gdje smo moja kolegica Tamara i ja čak došli do polufinala. Mislim da sam bio najgori plesač te sezone, ali svi su glasali za mene. Inače nemam talent za ples pa sam plesne cipele samo objesio o klin.”

Na pitanje kako je nakon tako nježne balade poput iznimno uspješne pjesme “Božična (Vse, kar želim za božič, si ti”, Dare odlučio napraviti tako uzbuđenu rock’n’roll bombu, kaže:

Općenito, kada stvaram glazbu, radije skačem iz jednog glazbenog žanra u drugi. Ovaj put sam se vratio svojoj prvoj ljubavi, Ramonesima, koji su mi bili inspiracija dugo, dugo godina. S tom idejom sam uspio privući još jednog dinosaura iz ‘Jurskog parka’, koji je također odrastao uz njujorške pankere – Davora Gobca. Stvarno sam osjećao da će dodati onu konačnu točku na “i” skladbi “Fali mi… Muzika za ples”. Ovu vrstu glazbe radim sebi za dušu i sasvim mi je jasno da s njom neću stići do mainstream postaja – stoga hvala svima koji će vam dati povjerenje da vrtite ovu ‘petardu’…

Zanimljivost pjesme “Fali mi… Muzika za ples” je da je tekst napisan na slovenskom i hrvatskom jeziku, tako da možete čuti Dareta i Gopca kako pjevaju na oba jezika – već u ovom trenutku možemo priznati da su jako dobri u tome. Pri pisanju teksta Dare je birao riječi koje zvuče jednako ili slično na oba jezika, što mu je, naravno, predstavljalo novi izazov.

Još uvijek nestrpljivo čekamo album dueta čiji izlazak Dare već duže vrijeme najavljuje, a na njemu će se naći – da osvježimo pamćenje – Daretovi dueti s Anikom Horvat, Manoucheom, Martinom Majerle, Davorom Gobcem, New Swing Quartetom, Zlatkom i Dimmeom, Tuliem Furlaničem i Cotom, Tinkarom Kovač, Klapom Karatel, Fauš dur bandom, Prifarskim sviračima, Perom Lovšin i Katarinom Malo.

Tagovi: , ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll