Divlje jagode – Kreni kišo

14.03.2023.
Rockomotiva

Nakon tri sjajna singla “Plave noći bez tebe”, “Zašto ranije nisi došla”, “Vanilla i znoj”, Jagode potpuno neočekivano objavljuju novi, četvrti po redu singl sa nadolazećeg studijskog albuma.

Tekst i foto: promo

Sve ono što možemo čuti u audio formatu, ali i vidjeti na novom spotu singla “Kreni kišo”, govori o neprolaznosti ovog legendarnog benda. Divlje jagode su definitivno “catch up in time “, ako govorimo o produkciji i generalno zvuku koji donosi ova pesma.

Uigrani i dokazani tandem Toni Janković i Livio Berak, nakon numera “Ulica na lošem glasu” i “Plave noći bez tebe“, po treći put su dokazali da dva potpuno različita vokala mogu savršeno funkcionirati.

Ne postoji neko pravilo kako i kada objaviti novi studijski album, a da on ispuni sva očekivanja. Je li to zima, ljeto, proljeće ili jesen, mislim da je potpuno nevažno, kao i razmišljanje o tome koliko singlova treba izbaciti prije nego album ugleda svjetlo dana. Većina bendova snimi jedan ili maksimum dva singla, dok samo mali broj projekata ima više od dva singla prije nego objave novi album, rekao je osnivač i voditelj Divljih jagoda Zele Lipovača i nastavio:

Kako je ovo Jagodama četvrti po redu singl, očigledno da sam odlučio prikloniti se manjini, vjerujući da je ovo vrijeme singlova. Ne pitajte me hoće li biti i peti singl, jer osim drvene peći, sve je moguće!

Tekst za pjesmu napisao je Fayo, a frontmen Divljih jagoda Zele Lipovača je zaslužan za glazbu, aranžman i produkciju pjesme. Spot je sniman u Šišmiš studiju, a miks i mastering napravio je Švigi.

Spot je post-apokaliptična steampunk distopija smještena u sumornu verziju budućnosti, koje se često pribojavamo u posljednje vrijeme. Simbolika sata bez kazaljki (kao nastavak video uradaka ‘Sama si’ i ‘Ulica na lošem glasu’) podvlači temu pjesme ‘Kreni kišo’ kao vječno pitanje prolaznosti života, objasnio je radnju režiser spota i klavijaturist Divljih jagoda, Damjan Deurić.

 

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll