Djigibaoo – Začaran

17.04.2024.
Rockomotiva

Djigibaoo, mnogima već dobro poznat sastav na regionalnoj alternativnoj sceni objavio je novi singl “Začaran”. Ovim singlom mladi splitski rokeri započinju novo poglavlje svoje karijere i okreću se žešćem zvuku s naglaskom na ozbiljnu gitarsku priču i mistične teme koje prožimaju nove tekstove.

Tekst: press
Foto: Barbara Čolak

Ovo je prva u nizu pesama koje nas čekaju od ovog potencijalnog novog nosioca dalmatinskog rokenrola koja je snimana u studiju “Plejs” u vlastitoj produkciji benda. U svojoj produkciji bend najavljuje i celi novi album koji možemo očekivati do kraja ove godine. Muziku i aranžman potpisuje celi bend dok je tekst delo frontmena benda Petra Stolnika, koji je zajedno s gitaristom Antoniom Šabićem zaslužan za snimanje, produkciju i mix novog singla dok je master delo gitariste grupe Pips, Chips & Videoclips Ivana Božanića. Novi album donosi i novog bubnjara, mladog i izrazito talentovanog Josipa Brkljačića.

Novi singl prati i video snimak u režiji umetnice Anne Perlain dok je snimanje i montažu sjajno odradio već na splitskoj sceni dobro poznat Marino Vrca koji potpisuje sve više spotova mlađe generacije bendova.

Nemamo šta puno pričat, evo vam novi Djigibaoo, a mi peglamo dalje, poručuju momci iz benda.

U nastavku godine Djigibaoo osim novih pesama i albuma čeka i mnoštvo nastupa od kojih se izdvaja nastup na S.A.R.S. festivalu u Sinju kao predgrupa Pipsima, a nedavno su kompletirali pozamašnu klupsku regionalnu turneju od petnaestak koncerata započetu koncertom u zagrebačkoj Tvornici kulture, a završenu u splitskom Otiumu.

Djigibaoo su: Petar Stolnik (gitara, vokal), Antonio Šabić (gitara), Ivan Malenica (bas gitara), Josip Brkljačić (bubnjevi) i Petra Perišić (prateći vokal).

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll