Dobra genetika – Simptomi

28.04.2024.
Rockomotiva

Singl “Simptomi” najavljuje izlazak istoimenog albuma koji će se na svim digitalnim mrežama pojaviti 7. maja u izdanju kuće Menart Srbija.

Tekst & foto: promo

Bend iz Gornjeg Milanovca, Dobra genetika, nastao je aprila 2019. godine. Krajem 2023. zaokružili su materijal za snimanje prvog albuma, sa koga su kao prvi singl izabrali pesmu “Simptomi“.

Članovi benda svoje muzičko iskustvo stekli su u bendovima:
Ivan Kovačević – Doktor Zlikovac, Plišani Mališan, Bjesovi, Lijep Ljepši Najljepši;
Mirko Šćepanović – Doktor Zlikovac, Plišani Mališan, Bjesovi, Morbid Cow;
Slobodan Vuković – Anfas, Bijesovi, Koalicioni Sporazum, saradjivao sa bendovima Doktor Zlikovac, Magleni Uštap, Plišani Mališan;
Milica Vukelić – Doktor Zlikovac.

Svojim višedecenijskim sviračkim i autorskim iskustvom, kao i muzičkim afinitetima, ovaj kvartet je doprineo stvaranju novog, originalnog izraza u okviru benda Dobra genetika.

Njihovu muziku je teško svrstati u određeni žanr, jer su pesme, iako objedinjene jedinstvenim zvukom, stilski različite, i osim rokenrola u pesmama se mogu prepoznati različiti umetnički uticaji.

U želji da se na što kvalitetniji način predstave publici na različitim muzičkim manifestacijama u zemlji i regionu, članovi benda aktivno rade na novim pesmama i planiraju snimanje drugog albuma krajem 2024. godine, kako bi proširili svoj autorski repertoar.

Tagovi: , ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll