Dodger Artfool – Facebook revolucija

04.05.2024.
Rockomotiva

Nakon ‘Charlie Hebdo’, angažirane pjesme podrške novinarima i svim ljudima dobre namjera koji se suprotstavljaju gluposti svijeta, iz Varaždina stiže ‘Facebook revolucija’.

Tekst & foto: promo

Varaždinska ekipa Dodger Artfool predstavlja žestoko-sarkastičan singl simboličnog naziva ‘Facebook revolucija‘.

Ova pjesma je himna apsurdnosti i sociopatskog karaktera današnjeg društva, pjesma o društvu koje se hvali fotografijama života u Potemkinovom selu, o društvu koje nasmijanim emotikonom reagira na vijest o nečijoj smrti, o društvu koje želi promjene, ali ne želi biti njihov dio, o društvu koje se srami vlastitog odraza u ogledalu dok se istovremeno divi iskrivljenim licima s društvenih mreža, o društvu koje je nasmijano samo ispred objektiva, o društvu čije će mišljenje bez efekta vječno lutati bespućima interneta, o društvu koje se trudi srušiti ono što netko drugi gradi, o društvu tetoviranom citatima knjiga koje nikada nisu pročitali, o društvu koje mrzi…

U pjesmi smo ugostili perspektivnog i izrazito darovitog šesnaestogodišnjeg hip-hop glazbenika iz Varaždina – Jureka. Upravo tim potezom, željeli smo pokazati kako i ta često banalizirana generacija ima svoj glas. Glas koji bi trebali čuti – kaže nam Dodger Artfool ekipa.

Treba svakako čuti i kako uživo zvuče žestoki Varaždinci, a prilike za to itekeko ima! Pratite ih na društvenim mrežama i budite u toku sa svim događanjima, i svakako ih doživite u vašem gradu! Prvi na redu je Zagreb, 11. svibnja, slijede Kutina, Ivanić Grad, Koprivnica, Varaždin, Vis… lista se popunjava!

 

Tagovi: , ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll