Dodger Artfool – Umrijet ću sretan

08.11.2023.
Rockomotiva

Novi član Dallas Records glazbene obitelji varaždinski je bend Dodger Artfool.

Tekst & foto: press

Oformljen krajem 2020. godine na inicijativu kantautora Dominika Markovinovića (aka Dodger) koji samostalne nastupe uz akustičnu gitaru zamjenjuje novim čvrstim šesteročlanim sastavom koji u njegove pjesme unosi neku sasvim novu energiju. Pjesme su u pravilu nastajale u folk-rock izričaju, ali s bendom postaju nešto sasvim drugo; čvrsti alt-rock s elementima punk-rocka, koji je uz primamljiv zvuk Viktorovog saksofona vrlo brzo pronašao svoju publiku. Njihov glazbeni izričaj opisan je kao nastavak zvuka kojim su nas ’90-ih godina hranili bendovi poput PC&VC i Laufera, pa sve do kombinacije starog Zabranjenog Pušenja i Hladnog Piva.

U repertoaru Dodger Arfoola isključivo su autorske pjesme iz Dodgerovih prašnjavih bilježnica koje su se godinama unazad, sramežljivo i vješto sakrivale od javnosti, no sada, zahvaljujući bendu dobile su novi život i nestrpljivo čekaju da kroz osjetila novih slušatelja pronađu put do njihovih srca.

Jedna od takvih prvi je singl ‘Umrijet ću sretan’, koja uz preostalih 7 pjesama čini debitantski album pod nazivom „Dobri ljudi“ koji će 2024. godine izaći u izdanju Dallas Records. Pjesmu ‘Umrijet ću sretan’, kako i sam naslov sugerira, krasi široki – moglo bi se reći i sasvim suprotni spektar emocija, koji se proteže od sjete i melankolije pa sve do zaigranog i veselog refrena, kako u tekstualnom tako i glazbenom smislu.

Pojačajte radio do kraja i barem na trenutak pobjegnite od svakodnevne realnosti, i iako naslovna fraza ne zvuči suviše lijepo, pokušajte razmisliti o njoj. Život je put, a ne destinacija pa vođeno time – dragi naš slušatelju: Stisni gas, želimo ti sretan put – poručuje Dodger Artfool ekipa.

Pjesmu prati video kojeg su snimili i montirali Marin Kereša i Dino Možek (Dinorth Produkcija), a glumci su Dodger Arfool ekipa u sastavu: Dominik Markovinović (vokal), Lovro Vujnovac (gitara), Edo Hajdarović (gitara), Viktor Ožeg (saksofon), Luka Klen (bas) i Nikola Kekez (bubnjevi).

Umrijet ću sretan’ glazbeno i tekstualno je napisao Dominik Markovinović, aranžirao cijeli bend, snimio i miksao Marin Kereša (Vintage Nova studio), a masterirao Leonard Klaić (Audio Atelje).

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll