DREDDUP – Angel for the Masses

16.03.2024.
Rockomotiva

Novosadski indastrijal bend dreDDup je 2022. započeo jedan trend snimanja spotova za svoje stare pesme a sve u svrhu proslavljanja 25. godina postojanja.

Tekst & foto: press

Foto: Bojana Jarošenko

Urađeno je ukupno 10 spotova i to po jedna pesma sa svakog od deset albuma. Bend je ove godine ušao u svoju 27. godinu postojanja i rešio da uradi još nekoliko spotova za svoje stare numere.

Ovo je drugi spot i to za pesmu ‘Angel for the Masses‘ iz 2011. godine koju fanovi benda najviše vole da čuju uživo. Pesma govori o ekstremnom seksualnom iživljavanju seksualnih predatora i žrtvama porno industrije. Kako bend nije hteo da uradi eksplicitan spot na ovu temu, uradili su spot na temu predatora koji besomučno prati i uznemirava, a koga žrtva može uočiti samo ako stavi specijalne naočare (iliti ako pročita između redova).

Spot je urađen uz veliku pomoć bubnjarki iz Douten TaikoNike Prosen, Antonije Kranjčine i Tamare Milenković, dok je sve uspeo organizovati i kamerom ispratiti Ivan Francuski, inače bivši bubnjar dreDDup-a.

Za ‘story’ deo spota zaslužni su Mihajlo Obrenov i Dimitrije Crvenčanin, a žrtva je ovom prilikom niko drugi do Norbert Đeri, gitarista benda dreDDup. Pesma je ovom prilikom remasterizovana da zvuči u skladu sa današnjim produkcijskim standardima. Spot je, po običaju, radio reditelj Mihajlo Obrenov.

Tagovi: , , ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll