dreDDup – Clark Can’t

09.10.2023.
Rockomotiva

Kao prvi singl sa novog albuma ‘PAN/DORA’, novosadski indastrijal rokeri dreDDup, predstavljaju pesmu ‘Clark Can’t’. Ova pesma biće jedna od 10 potpuno novih pesama koje se uporedo snimaju za album.

Tekst: press
Foto: Blanka Obrenov

Spot za ‘Clark Can’t’ radio je reditelj Mihajlo Obrenov uz pomoć nekoliko različitih alata AI tehnologije.

Kako Mihajlo kaže u svom opisu spota:

U pitanju je AI spot i ovo je prvi put da sam radio sa ovom tehnologijom. Nije bilo uopšte lako iako većina misli da je to par klikova i rešeno. Bilo mi je potrebno čak 3 meseca svakodnevnog rada i dosta živaca. Dok je većina autora pohrlila da na sva zvona najavi i radi AI spotove koji, po meni, izgledaju malo bolje od nekog animiranog GIF-a i nespretnog stop motiona, ja sam strpljivo i natenane proučio tehnologiju, pronašao kompanije koje nude raazličite alate + iščitao i pogledao sve na tu temu i nestrpljivo sačekao da taj isti AI uznapreduje do nivoa da ja lično mogu da mu prenesem svoju zamisao i da on zapravo može i da je razume. Čekao sam nivo da to stvarno može da izlgeda kako treba i da video nije kockast i u lošem frame rate-u. Tek od nedavno u igri su pokreti kamere, rasveta, planovi, rakursi, rad sa “glumcima” i sve ono za šta sam se ja školovao i šta umem stručno da objasnim.

Bend je najavio da će uskoro biti još novih singlova i spotova, a planira se ponovo i snimanje nekoliko spotova na stare teme.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll