dreDDup – Not from here

23.02.2024.
Rockomotiva

Novosadski indastrijal bend dreDDup je 2022. započeo jedan trend snimanja spotova za svoje stare pesme, a sve u svrhu proslavljanja 25. godina postojanja.

Tekst & foto: press

Urađeno je ukupno 10 spotova i to po jedna pesma sa svakog od deset albuma. Bend je ove godine ušao u svoju 27. godinu postojanja i rešio da uradi još nekoliko video singlova za svoje stare pesme.

Ovo je prvi spot i to za pesmu ‘Not from here‘ iz 2006. godine koja je jedna od najviše sviranih dreDDup pesama uživo i koju fanovi benda najviše vole da čuju. Ovom prilikom urađen je spot u kom su korišćene stare analogne fotografije sa dreDDup koncerata iz perioda kada je pesma nastajala i bila promovisana.

To je bilo vreme kada su fotografi još uvek koristili film, a bend nije dokumentovao kamerama svoje koncerte. S’ toga im je u pomoć došla veštačka inteligencija koja je ‘izmaštala’ pokret statične slike i pretvorila je u video zapis.

Slike koje su korišćene u spotu su slike koje bend nikada nije puštao u javnost, takođe dodatak je i nekoliko live video snimaka novijeg datuma kao i AI generisane kreature. Pesma je ovom prilikom remasterizovana da zvuči u skladu sa današnjim produkcijskim standardima. Spot je, po običaju, radio reditelj Mihajlo Obrenov.

Tagovi: , ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll