Elvis Costello & Joker Out – New Wave

21.04.2023.
Rockomotiva

Višestruko nagrađivana legendarna muzička zvezda, Elvis Costello pridružio se trenutno najaktuelnijem slovenačkom rok bendu Joker Out kako bi predstavili svoj duetski singl „New Wave“.

Tekst: Nikola Lojpur
Foto: Urša Premik

Bojanovi i Elvisovi vokali su se savršeno uklopili u ovoj moćnoj himni koja poziva na pozitivne promene u društvu, a objavljen je i prateći muzički video koji je snimljen u dve države na potpuno različitim kontinentima. Gospodin Costello je svoje scene snimio u Americi, dok su Džokeri svoje snimili u Liverpulu – Elvisovom rodnom gradu i gradu domaćinu ovogodišnjeg izdanja prestižnog muzičkog takmičenja Pesma Evrovizije na kom će numerom „Carpe Diem“ predstavljati boje svoje države.

Numera je napisana 2022. godine, u vreme kada su šume kraškog regiona u Sloveniji gorele usled požara. Činilo se kao da samo loše vesti i negativnost okružuju naše živote. „New Wave“ nas poziva da pogledamo svet u kome živimo i da počnemo da ga cenimo do kraja, jer trenutno izgleda kao da ga svakim danom sve više i više degradiramo. Pesma se obraća svima koji se osećaju kao da pripadaju generaciji koja je spremna da pokrene pozitivne promene u društvu, izjavili su članovi sastava Bojan Cvjetićanin, Kris Guštin, Jan Peteh, Jure Maček i Nace Jordan.

Elvis Costello se prvi put upoznao sa bendom i njihovom muzikom 2019. godine kada su objavili singl pod nazivom „Gola“. Numeru mu je pustio kum bliskog prijatelja sastava, a koji je ujedno i jedan od njegovih najdražih prijatelja. Momci i njihova muzika su mu se odmah dopali, ali to je bilo to sve do 2022. godine i objavljivanja njihovog drugog studijskog albuma na kom je bila pesma „Novi Val“. Elvis je toliko bio inspirisan ovom numerom da je predložio da za nju napiše tekst na engleskom jeziku, a kasnije je odlučio da bi voleo da je Bojan i on otpevaju kao duet. Svoje vokale je snimio u Njujorku i poslao ih u Ljubljanu na mix i master, na taj način je nastala ova fenomenalna saradnja.

Slovenija će svoju kartu za finale potražiti u drugoj polufinalnoj večeri koja će se održati 11. maja, a do tada fanovi mogu da uživaju u neverovatnim muzičkim iznenađenjima koje je bend pripremio za njih.

Tagovi: , ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll