Fraktal – Neću da ti dam

28.04.2024.
Rockomotiva

Grupa Fraktal objavila je prvi singl sa predstojećeg albuma “Kocka je bačena”, pod nazivom “Neću da ti dam” za izdavačku kućom Kontra, a pod okriljem Virgin Music Label & Artist Services i Universal Music Group.

Tekst: promo

Pored standardne postavke benda, koju čine Aleksandra Rikanović (vokal), Petar Radivojević (gitara), Ivan Ristić (bas) i Aleksandar Savić (bubanj), u stvaranju novog albuma učestvovali su i novi članovi benda Sreten Veličković (gitara) i Jelena Magleševa (prateći vokal).

Produkcija vokala rađena je u studiju Design u Kragujevcu kod Dobrice Andrića, a produkcija instrumentalnog dela u studiju Una u Čačku kod Aleksandra Savića. Za mix & mastering zadužen je bio Misho Krpo i njegov Studio 1313 iz Frankfurta.

Spot za singl “Neću da ti dam” je sniman u režiji Ognjena Pavlovića zajedno sa svim članovima benda, a njegova kamera je zabeležila celu priču na dve lokacije. Prvi deo spota sniman je u Muzeju bicikala i pop kulture “20 cola” u Kragujevcu, kod prijatelja benda Marka Stamatovića koji ne samo da je osnivač ovog muzeja, već i čovek koji je izvajao svojim rukama sve replike junaka iz filmova 1980-ih, i koji će publici učiniti spot vrlo zabavnim i zanimljivim. Drugi deo spota sniman je u autoservisu “Dule R” a čiji je vlasnik gitarista benda Petar Radivojević.

Specijalni gost na snimanju videa, bio je glavom i bradom legenda punk muzike sa prostora bivše SFRJ – Vuja KBO – inače tonac benda Fraktal na svim njihovim koncertima. Naravno i neizbežno, Saša Vujić je začinio ovaj spot svojim doskočicama.

Cover singla naslikala je Dunja Ćirić, master likovni umetnik fakulteta umetnosti u Nišu. Njen rad karakteriše ilustrativni i asocijativni pristup tematikama vezanih za subjektivno promatranje fizičkog i emocionalnog sveta. Svedenost figuracija, boja i elemenata daje dovoljno prostora posmatraču da kreira sopstveno viđenje određene teme ili motiva.

Bend izražava veliku zahvalnost SOKOJ-u na pomoći u realizaciji celog albuma i na samom kraju nam šalje ozbiljnu poruku, iako je pesma predstavljena kroz muziku i spot na šaljiv način:

Živimo u eri predatora, čija su srca hladna i gladna svega onoga što nas čini posebnim i slobodnim. Ne uzvraćajte ljubav lažnim i bahatim manipulantima! Jer svrha života je davanje. Davanje svoje energije, ljubavi, pažnje, svog vremena… sebe… I živite tako, volite, grlite, delite… Ali, čuvajte svoj integritet, svoj stav, svoje mišljenje! “Neću da ti dam” je za sve vas koji dajete sebe i ne date na sebe!

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll