Gdinjko – Ča si ćapa

10.06.2024.
Rockomotiva

Gdinjko je bend iz Splita u kojem su Srđan Jeličić, Ivan Tadin i Marijan Katić i Branko Dragičević. Bolji poznavatelji scene će u ovim imenima pročitati da je riječ uglavnom o ekipi iz sjajnog benda Kundyak Mezhie, a poznavatelji bračke glazbene scene i astronomije da je tu riječ i o dijelu ekipe iza Valentinota Boškovića.

Tekst & foto: press

Već s prvim singlom “Chile” našli su mjesto u eteru radio postaja, ali i ušima javnosti. Singl je dobio i extended dub verziju koju je složio Marco Grabber.

Drugi singl “Ča si ćapaGdinjko je opisao ovako:

U pismi se radi o tome da mištani svaki dan pitaju ribara kad se vrati u porat je li čapa čagod ribe. A on in se opravdava da nema ribe, da mu nevaja brod, da je loše vrime… Uvik je nešto. Ali zapravo više i nema šta uvatit jer u moru nema više ribe ka šta je prije bilo, ali ajde, možda će sutra bit bolje… A možda je problem i to šta lovi na plovak. Uglavnom, sve će van bit jasno kad pogledate spot kojeg je napravija Marijan Katić.

Ako gledamo prvih pola godine u hrvatskom eteru, ovaj singl je definitivno onaj s najvećim suspenseom. Gdinjko nam je ovaj put posla pismu na kazeti koja je bila vezana za plovak. Zato je pjesma tako mokra i slana, rekao je Mudri Brk.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll