Gdinjko – Chile

26.10.2023.
Rockomotiva

Gdinjko je novi bend iz Splita u kojem su Srđan Jeličić, Ivan Tadin i Marijan Katić i Branko Dragičević. Bolji poznavatelji scene će u ovim imenima pročitati da je riječ uglavnom o ekipi iz sjajnog benda Kundyak Mezhie, a poznavatelji bračke glazbene scene i astronomije da je tu riječ i o polovici Valentina Boškovića.

Tekst & foto: press

Najbolje su objasnili mladići iz Gdinjka:

Gdinjko je bend koji se rodija iz benda Kundyak Mezhie nakon naporne, ali kratke trudnoće povezane s covidon. Naime u to doba je bubnjar Srki napravija kuću u Gdinju na Hvaru i zaljubija se u to misto. Sluša je priče starih Gdinjana i sve o čemu pivamo je produkt tih priča i legendi. U početku nan se parilo da te pisme triba izvodit neka klapa okupljena oko misnog župnika, ali onda smo se sitili da bi mi to mogli aranžirat ka šta bi Kundyak Mezhie učinija, a da opet ima taj neki neolitički, da ne rečemo dalmatinski, prizvuk. Ne znamo je li baš istina sve o čemu pivamo, ali ovo je naša verzija tih priča.

Prekrasni animirani spot je napravio Marijan Katić.

Preko ljeta smo radili Mudri Brk Festival u Jelsi kad nam je Gdinjko na mobitel posla koordinate. Prateći njih došli smo u Gdinj, na cestu između poštanskog ureda i crkve. Čekala nas je kazeta. Ubacili smo je u starog Stojadina koji je bio kraj OPG-a i čuli smo ovu pjesmu. Napisali smo kredom ok na cesti, ostalo je povijest. p.s. Ova pjesma je bila nasnimljena na narančastu kazetu “Ježeva Kućica / Maksimir, Kako Živi Antuntun”, rekao je Mudri Brk.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll