Gibonni – Pijesak nošen vjetrom

30.12.2022.
Rockomotiva

‘Pijesak nošen vjetrom’ četvrti je singl sa prošle godine objavljenog Gibonnijevog EP-a “U po ure”, koji je istovremeno dobio i sjajan prateći video spot u režiji Matka Petrića.

Tekst i foto: promo

Pijesak nošen vjetrom otvara moćna gitara Vlatka Stefanovskog, stalnog suradnika na Gibonnijevim albumima od kraja devedesetih. U kombinaciji sa svjetski glasovitom ritam sekcijom koju smo upoznali još na “Mirakulu”, a koju čine basist Pino Paladino i bubnjar Manu Katche, ‘Pijesak nošen vjetrom’ je prava tour de force / demonstracija moći vrhunske ekipa glazbenika, rasna rock pjesma i jedan od budućih koncertnih favorita. Uz violinu sjajnog Marka Ramljaka i dojmljivi zvuk masinqua, iza kojeg ponovo stoji Haddis Alemayehu Haddinqo, opet smo u čas na world music terenu koji se opet pretapa u dinamičnu ‘pjesmu divlju’ , pravu rock himnu, za koju nema sumnje da će vam se na prvu uvući pod kožu.

O samom video spotu njegov redatelj Matko Petrić kaže:

Spotovi za Gibonnija su za mene uvijek poseban izazov. Mislim da je ovo naš deseti spot. Jako mi je drago ustvrditi, kad se malo osvrnem iza sebe, da su ti spotovi prilično drugačiji jedan od drugog. Kod njega nema polovičnih riješenja i uvijek nastoji izvući maksimum iz suradnika. To i mene motivira. Tako je i ovaj spot raskošan primjer raznolikih situacija, likova, pejzaža, crtanih animacija, video animacija, a sve u cilju da se pogodi kemija pjesme što je meni kao glazbeniku najvažnije.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll