Gladni Naučnici – Progone nas aveti

20.05.2024.
Rockomotiva

Bend Gladni Naučnici predstavio je video spot za pesmu „ Progone nas aveti “, prvi singl koji najavljuje njihov novi EP „Spontano narušenje simetrije“ (Pop depresija/Kišobran).

Tekst & foto: press

Nakon dva dugosvirajuća izdanja “Opšta teorija besmisla” i “Nova kosmogonija” bend se ovoga puta odlučio za kraću formu.

EP „Spontano narušenje simetrije“ će imati četiri pesme i pojaviče se sredinom jeseni. Što se same pesme tiče, ona predstavalja posvetu Neil Young-u, jednoj od najvećih ikona rokonrola, a posredno i Kurt Cobain-u. Muziku i tekst pesme potpisuje pevač Vladimir Đoković, a aranžman je rezultat zajedničkog rada sadašnjih i prethodnih članova benda.

Pesma je snimana u studiju Music Home. Snimatelj je bio Danilo Jovičić, a producent Ivan Petrović (studio Petrović). Kao i slučaju prethodnih singlova Gladnih Naučnika, video potpisuje Nevena Jovanović. Ona je uradila idejno rešenje, a odgovorna je za sve aspekte realizacije (kamera, režija, montaža). U spotu učestvuju i prijatelji benda Nenad Srećković i Duška Kleut.

Nova postava benda, Lazar Dimitrijević, Igor Pasuljević, Tino Marković, Filip Gajić i Vladimir Đoković, se uveliko sprema za koncertne nastupe i promociju novog albuma. U međuvremenu je planiran izlazak još dva video singla.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll