Goran Bregović – The Belly Button Of The World

18.05.2023.
Rockomotiva

Ovim albumom Goran Bregović spaja srž kreativnosti svojeg dosadašnjeg klasičnog, ali i divljeg, jedinstvenog, eklektičnog i vječno neočekivanog glazbenog putovanja.

Tekst & foto: promo

Više od 50 godina, Goran Bregović međunarodno je priznat kao najutjecajniji skladatelj, glazbenik, tekstopisac, aranžer i producent koji je balkansku glazbenu scenu upisao na svjetsku glazbenu kartu.

Goran je osmislio tri lirske priče temeljene na kršćanskoj, židovskoj i muslimanskoj liturgiji.

Glazbene priče na albumu “The Belly Button Of The World” izvode solisti Mirjana Nesković (Srbija), Gershon Leiserson (Izrael) i Zied Zouari (Tunis).

Budući da nije mogao ići na turneju tijekom pandemije, Goran je iskoristio priliku i snimio album od pet djela, napisanih za tri solo violine, simfonijski orkestar, sekstet muških glasova i, naravno, svoj band Vjenčanja i Sprovodi.

U izdanju Classic Recordsa album će biti dostupan na online platformama od 19. svibnja 2023., a u trgovinama ga očekujemo krajem mjeseca.

Sve pjesme je napisao, skladao, aranžirao i producirao Goran Bregović. Sve pjesme će za tržište regije objaviti Aquarius Music Publishing / Classic Records, a za ostatak svijeta Universal Music Publishing Paris / Decca Records. Snimljeno i miksano u Kamarad studiju Beograd – Srbija 2022. Masterirano u studiju Metropolis Tony Cousins – London. Kompozicija, aranžmani, tekstovi, vokali, gitare, bubnjevi, produkcija: Goran Bregović. Violina za Muslim Tale snimljena je u White Bench Studio Tunis: Ayed Ghanem. Partitura, programer, dirigent i snimatelj: Ognjan Radivojević za Kamarad Production. A&R: Jacques Sanjuan, urednik izdanja: Tomislav Škulić.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll