Hoodooleen – Pretentious Blues

20.09.2023.
Rockomotiva

Robert James Hudulin snimio je album u Rafinerijskom domu u Sisku, dvorani koja je uspjela preživjeti potres i zadržati osmijehe i glazbu koji su odzvanjali njom.

Tekst: press
Foto: Toni Mijač

Hoodooleen je sam s klavirom, svira ogoljene verzije svojih pjesama i daje publici čistu emociju, ali i pokazuje svoju jedinstvenu ljubav prema glazbi. Iako je odrastao na Korčuli, u Sisku je pronašao svoju ljubav, dok u Petrinji trenutno radi. Ova dva grada stradala su u potresu, no Rafinerijski dom u Sisku je uspio ostati čitav. Na tom mjestu Hoodooleen je snimio materijal dug sat i dvadeset minuta koji je nedavno najavila pjesma „Sometimes“, a tjedan dana kasnije objavljuje i „Pretentious Blues“. Svakog tjedna će objaviti po jedan singl i spot da bi potom otkrio i cijeli album.

Pjesma ‘Pretentious Blues’ nalazi se na drugom albumu mojeg nekadašnjeg benda Rolin Humes, a sam naziv aludira kako ovo nije tipična blues stvar jer bi blues trebao biti jednostavan i s malo akorda, rekao je Hoodooleen i dodao da nije htio objaviti album s pjesmama u obliku u kojem su objavljene kao singlovi, nego se ipak odlučio na live varijantu: Kako uživo sve pjesme prođu neku transformaciju – od malenih promjena do velikih zahvata – učinilo mi se da bi to moglo biti interesantnije publici.

U četiri srijede Hoodooleen će objaviti četiri videa/singla koji će se spojiti u album „Live and Alone“. Miks i master potpisuje stalni suradnik Filip Vidović iz Matterhorn Musica, iza video materijala stoji Toni Mijač, snimatelj i montažer, dok je Vjekoslav Palinić postavio rasvjetu.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll