Imágenes Mentales & Call Me Shadow – Shadows in the Water

22.05.2023.
Rockomotiva

“Shadows in the Water” četvrti je singl sa zajedničkog albuma Imágenes Mentales & Call Me Shadow, “Breathe In.Breathe Out”. Oni su Carlos Plaza Romero i Senka Hodžić (Carlos je iz Venecuele i živi u Kostariki više od 12 godina, dok Senka živi u Bosni i Hercegovini), a nastupaju pod imenima Imágenes Mentales i Call Me Shadow.

Tekst & foto: promo

Carlos Plaza (Imágenes Mentales) je venecuelanski muzičar, kompozitor i producent koji trenutno živi u Kostariki. Do sada je objavio 11 albuma i EP-a, a njegov posljednji samostalni album “Presagios” je po izlasku odabran kao jedno od “New and Notable” izdanja na Bandcampu 2021. godine.

Senka Hodžić (Call Me Shadow) je bosanskohercegovačka kantautorica, a njen prvi samostalni singl “Time” objavljen je 2021. godine pod okriljem Muzičke produkcije Radiotelevizije Bosne i Hercegovine.

U ovoj jedinstvenoj venecuelansko-bosanskoj muzičkoj saradnji spojeni su uticaji rocka, ambienta, techna, new wavea, post-punka, industriala i indie zvuka, koji u konačnici daju poseban, svjež i moćan zvuk.

Premošćujući okean i sedam vremenskih zona, uspjeli su stvoriti jedinstvenu ličnu, ali i geografsku muzičku vezu između Kostarike i Bosne i Hercegovine, te su tako dokazali da hiljade kilometara razdvojenosti ne znače ništa. Njihov projekt je muzički spoj Venecuele i Bosne kakav se nikada prije nije dogodio.

Ovo je prvi put da Imágenes Mentales objavljuje album na engleskom jeziku, zahvaljujući čemu svoju muziku ovoga puta donosi široj publici.

Tagovi: , ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll