Imágenes Mentales & Call Me Shadow – Supersonic High

16.04.2024.
Rockomotiva

Oni su Carlos Plaza Romero i Senka Hodžić (Carlos je iz Venecuele i živi u Kostariki više od 14 godina, dok Senka živi u Bosni i Hercegovini), a nastupaju pod imenima Imágenes Mentales i Call Me Shadow. Predstavljaju novi singl “Supersonic High” koji je objavljen na streaming servisima 12. aprila.

Tekst & foto: press

Prethodni singlovi “Blurrin’ the Lines“, “Careless Night“, “One More Minute“, “Shadows in the Water” i “Ocean on Fire” i “Anxiety, My Old Friend“, predstavljeni su na radiju, televiziji i webu u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji, Australiji, Njemačkoj, Holandiji, Francuskoj, Kostariki, Venecueli, Čileu, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

Tema pjesme “Supersonic High” odnosi se na opis osjećaja ushićenja i euforije. Pjesma je komponovana u žestokom rock maniru sa lako pamtljivim refrenom i zaraznim stihovima.

Kao i kod svih prethodnih singlova, pjesmu su zajedno napisali Carlos Plaza Romero i Senka Hodžić, a Carlos je zaslužan i za produkciju i miks. Mastering je djelo Jimistudios.

Carlos Plaza (Imágenes Mentales) je venecuelanski muzičar, kompozitor i producent koji trenutno živi u Kostariki. Do sada je objavio 11 albuma i EP-a, a njegov posljednji samostalni album “Presagios” je po izlasku odabran kao jedno od “New and Notable” izdanja na Bandcampu 2021. godine.

Senka Hodžić (Call Me Shadow) je bosanskohercegovačka kantautorica, a njen prvi samostalni singl “Time” objavljen je 2021. godine pod okriljem Muzičke produkcije Radiotelevizije Bosne i Hercegovine.

U ovoj jedinstvenoj venecuelansko-bosanskoj muzičkoj saradnji spojeni su uticaji rocka, ambienta, techna, new wavea, post-punka, industriala i indie zvuka, koji u konačnici daju poseban, svjež i moćan zvuk.

Premošćujući okean i sedam vremenskih zona, uspjeli su stvoriti jedinstvenu ličnu, ali i geografsku muzičku vezu između Kostarike i Bosne i Hercegovine, te su tako dokazali da hiljade kilometara razdvojenosti ne znače ništa. Njihov projekt je muzički spoj Venecuele i Bosne kakav se nikada prije nije dogodio.

Ovo je prvi put da Imágenes Mentales objavljuje album na engleskom jeziku, zahvaljujući čemu svoju muziku ovoga puta donosi široj publici.

Tagovi: , , , ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll