Iris – Što me držiš?

21.03.2024.
Rockomotiva

„Što me držiš?“ je prvi singl Irisa koji je izašao 20. marta 2024. godine. To je melodična, ali mračna pop-rok pesma, inspirisana zvukom i stvaralaštvom Pixies – sa tihim, gotovo nečujnim strofama i glasnim refrenom.

Tekst & foto: press

Što me držiš? je priča o devojci koja je zarobljena u okovima društva, koju isto to društvo ne vrednuje i nameće joj uloge i obrasce ponašanja ignorišući ono što ona zaista jeste. Zbog toga, devojka se oseća kao stranac u svom telu, kao i u okruženju. „Što me držiš?“ je u jednu ruku kritika položaja žena u našem društvu, a u drugu opis otuđivanja pojedinca od sveta.

Iris je nastao krajem 2022. godine u Beogradu.

Odmah po nastanku, Iris se okrenuo autorskom stvaralaštvu na koji su veliki uticaj imali bendovi poput Tool-a, Radiohead-a, Pixies-a i Smaka.

U poslednjih nekoliko meseci Iris je imao priliku da predstavi svoju muziku publici uživo i da svira po mnogim gradovima u Srbiji, između ostalog u Beogradu, Užicu i Gornjem Milanovcu.

Našu muziku karakteriše kombinacija ženskog vokala sa pop melodijama i jakog, distorziranog zvuka gitara u instrumentalnoj sekciji sa dinamičnim i kompleksnim ritmovima.

Članovi benda su:

Isidora Pavlović (vokal), Pavle Cicvarić (gitara), Maksim Kostadinov (bas gitara), Aleksa Stanić (bubnjevi), Damir Mitrović (gitara)

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll