Ivan Grobenski – Houdini

30.05.2024.
Rockomotiva

Ivan Grobenski je objavio kratki film ‘Houdini’ za istoimenu pjesmu s aktualnog albuma ‘Kink’.

Tekst & foto: press

Režirao ga je Bojan Koštić koji je kroz svoj već prepoznatljiv noir stil dočarao atmosferu kratke krimi priče. Kao što i Grobenski na svom Kink-u beskompromisno ukazuje na pomanjkanje ljudskosti i banalizaciju agresije, tako je i Koštić kroz ovu kratku priču ekranizirano ubojstvo nakon kojeg nema kajanja, već samo ‘skrolanje’.

Kao protagonisti svijeta u kojem iza odluka stoji samo vlastito zadovoljstvo, bez imalo empatije i odgovornosti, Lovro Kocijan i Klara Grobenski u glavnim ulogama utjelovili su ‘Bonnie & Clyde’ tzv. Kink generacije.

Ideja za ‘Houdini’ bila je jednostavna – napraviti glazbeni spot koji to nije. Realnost je takva da je puno teže snimiti film nego glazbeni spot, a spot nikada ne može biti film jer su kod spotova vizuali u službi pjesme. Pokušao sam napraviti nešto drugačije, nisam se oslanjao na to da pjesma diktira vizuale, već sam ju podredio filmu, tako da ona više bude soundtrack nego glavni fokus spota. Proces razrade ideje bio je u potpunosti odvojen od pjesme za koju radimo spot, odnosno mogli smo iskoristiti realno bilo koju drugu pjesmu s albuma “Kink”. Tako da je ovaj spot neki hibrid između filma i glazbenog spota, može živjeti kao samostalan rad, isto kao što pjesma živi samostalno, neovisna od njezinog video spota – o svom uratku izjavio je redatelj filma Bojan Koštić.

Tagovi: , ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll