Ivana Radovniković – Izgubio si me

06.02.2024.
Rockomotiva

Pjesma ‘Izgubio si me’ dio je novog albuma ‘Letimo i kad padamo’ Ivane Radovniković koji predstavlja vrhunac njenog kantautorskog rada i obilježava 20 godina od početka glazbene karijere.

Tekst & foto: promo

Ovaj album, ali posebno pjesma ‘Izgubio si me‘, djelo je koje istražuje životne teme identiteta, sreće i odnosa. Autori su Ivana Radovniković i Stjepan Marković dok je aranžman i produkciju radio Matej Zec.

Izgubio si me‘ pripovijeda priču o gubitku vlastitog identiteta u odnosu, otpuštanje svih maski te naglašava važnost pronalaženja samog sebe i prioritiziranja vlastite sreće. Ivana ističe kako je ‘Izgubio si me’ jedna od najosobnijih pjesama na albumu jer ju je vlastito iskustvo promjene perspektive na svoj život dovelo do nekih otkrića o samoj sebi. Pjesma opisuje evoluciju unutarnjeg svijeta kroz izazovan proces odustajanja; od obrambenih mehanizama koji nam više ne služe, igranja različitih uloga kojima popunjavamo praznine, do spoznaje vlastite neprepoznatljivosti i na kraju pronalaska sebe. Kroz pjesmu, Ivana istražuje kompleksnu ljudsku prirodu, ali i vodi vlastitu unutarnju borbu naglašavajući duboku potrebu za samopronalaskom i oslobođenjem od svih ograničenja. Put do pronalaska sebe opisuje kao slobodan pad, prepuštanje i nekontroliranje svakog mogućeg ishoda.

Ne možemo imati kontrolu nad svime u životu, kako nad situacijama tako ni nad ljudima. U nekom trenutku moramo se potpuno ogoliti pred onima kojima želimo vjerovati i pustiti ih da vide sve od čega smo sazdani; i lijepo i ono ružno što živi u sjeni od koje se i sami često skrivamo. Pravi duboki odnos možemo imati tek kada smo obostrano spremni na to. Mislim da je upravo to ljubav – naglašava Ivana.

Video spot je djelo produkcijskog studija “Cotton video & graphics” čiji su kadrovi kostimiranih klizačica na ledu iskorišteni na način da predstavljaju tri ključna trenutka u procesu pronalaženja vlastitog identiteta. To su samospoznaja, koja obuhvaća istraživanje vlastitih emocija, razmišljanje o vlastitim iskustvima i refleksiju. Zatim, prihvaćanje u smislu osvještavanja svojih jedinstvenih atributa i prihvaćanja različitosti između sebe i drugih ljudi, te na kraju integracija svega što smo otkrili o sebi u cjelovitu sliku vlastitog identiteta. Taj proces prikazan je kroz koreografiju pokreta i pogleda, koji gledatelja pozivaju na emotivnu introspekciju.

Album “Letimo i kad padamo” objavljen pod etiketom Dallas Recordsa. Rezultat je suradnje s renomiranim glazbenicima i suradnicima poput Mateja Zeca, Mira Lesića, Stjepana Markovića, Ivana Škunce i Tome Šuška. Sve pjesme su snimljene u Zagrebu (Sound Station Studio) i Rijeci (Studio GIS).

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll