Jimi & The Garage Band – Ponekad prevarim istinu

06.12.2023.
Rockomotiva

Saša Jimi Kesić, glazbenik koji stoji iza imena Jimi & The Garage Band predstavlja novi singl s prošlogodišnjeg, dvostrukog albumskog izdanja “dur – mol”. Pjesma ‘Ponekad prevarim istinu’ nastala je u suradnji s Dinkom Fazinićem, autorom teksta dok glazbu i aranžman potpisuje Kesić.

Tekst & foto: promo

Albumom “dur – molJimi & The Garage Band predstavio je dvije žanrovski i izvođački razdvojene cjeline. ‘mol’ je ispunjen osobnijim, intimnijim i tamnijim zvukom dok se ‘dur’ sastoji većinom od vokalnih suradnji, ali i samostalnih pjesama među kojima je i novi singl ‘Ponekad prevarim istinu’. Prateći video nastao je u Jimijevoj produkciji uz pomoć Rotor Videos.

“dur – mol” treći je Kesićev sudijski album. Debitirao je 2016. dvostrukim izdanjem “Narcis i Zlatousti / Kamera za snove” o kojemu je kritičar Dubravko Jagatić (Nacional) napisao:

Svako toliko pojavi se glazbenik iz ovih krajeva koji unatoč neospornoj kvaliteti nikada nije uspio doći do izražaja pa odluči napokon pokazati tko je on zapravo i kakvu je glazbu u stanju skladati. Više nego dovoljno materijala prikazuje iznimno velik Kesićev kreativni potencijal koji nikada nije dovoljno došao do izražaja… Dobar uvid u njegov skladateljski i producentski potencijal na koji itekako treba obratiti pažnju.

Iduće, 2017. godine objavio je “3bjut to Tužne uši“, album nastao u suradnji s raznim glazbenicima, među njima i Mladen Badovinac (TFB), Dean Škaljac (Grad) i Goran Trajkovski (ex Mizar).

Riječ je, naime, o sastavu čiji je povremeno izniman spoj art rocka i synth-popa itekako trebalo izvući iz zaborava, pogotovo jer se radi o izdanju u koje je zaista uložen izniman trud i imaginacija, u svom je osvrtu među ostalim napisao Vedran Harča (ravnododna.com).

2020. godina izdaje EP za nezavisnu etiketu BALKAN VELIKI s četiri covera dragih mu pjesama bendova EKV, Bernays Propaganda, Joy Division i Violent Femmes, a na scenu se (ponovno) vraća 2022. godine dvostrukim albumom “dur – mol” (Dallas Records).

Uvijek inovativan i sklon istraživanju, dugogodišnji sudionik i stvaratelj nezavisne splitske i domaće glazbene scene, Saša Jimi Kesić albumom “dur – mol” nastavlja svoj umjetnički put.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll