Joker Out – Carpe Diem (English Version)

07.04.2023.
Rockomotiva

Atraktivan slovenački rok sastav Joker Out, koji se našao na ovogodišnjoj IMPALA listi 100 evropskih indie izvođača na koje treba obratiti pažnju, objavio je eneglesku verziju singla „Carpe Diem“ kojim će predstavljati svoju državu na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije u Liverpulu.

Piše: Nikola Lojpur
Foto: Urša Premik

Projekat je nastao na zahtev mnogobrojnih internacionalnih fanova koji su želeli da znaju o čemu se radi u pesmi koja je na slovenačkom jeziku. Izlazak izdanja bend je dočekao u Liverpulu gde tenutno snima spot za predstojeću saradnju na kojoj će učestvovati Elvis Costello.

Singl „Carpe Diem“ nastao je krajem prošle godine u studiju u Hamburgu, gde se bend, zajedno sa ekipom koju su činili producenti Žarko Pak i Todd Burke, doslovno zatvorio na 10 dana kako bi ga snimili. „Reakcije medija i fanova na originalnu verziju na slovenačkom jeziku su fenomenalne. Ljudima se pesma veoma dopala, bili smo iznenađeni koliko ih je pevalo zajedno sa nama na koncertima, ali su nas mnogi pitali o čemu se radi u stihovima. Očekivali smo da će se to dogoditi, pa smo napisali i snimili englesku verziju u isto vreme kada i original. Prevod nije bukvalan, ali su poruka i energija isti“, izjavili su članovi sastava Bojan Cvjetićanin, Kris Guštin, Jan Peteh, Jure Maček i Nace Jordan.

Pesma predstavlja poziv za sve koji znaju da je život više od onoga što se vidi, ona je odraz ličnih utisaka članova benda nakon mnogobrojnih svirki i apsolutnog uživanja u životu. Poruka je jednostavna – šta god ti život pruži, muzika i ples su uvek pravi odgovor!

Džokeri se, pored učestvovanja na ESC turneji koja se proteže kroz različite evropske gradove, uveliko pripremaju za veliki nastup na Evroviziji. Slovenija će svoju kartu za finale potražiti u drugoj polufinalnoj večeri koja će se održati 11. maja.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll