Justin’s Johnson & Mladen Badovinac – Super Mario

21.04.2023.
Rockomotiva

U suradnji s Mladenom Badovincem jer svaka ekipa treba svog Supera, bio on Mario ili Mlađo.

Tekst: Dallas Records
Foto: screenshot

Splitski punk-rock-brass bend Justin’s Johnson nakon zadnjeg objavljenog singla ‘Znak‘ odlučio je u novom procesu stvaranja i pisanja iskušati moć neposredne inspiracije koja ih je dovela do novog singla o ultimativnom superheroju iz dobro nam poznatih video igara, stripova i animiranih filmova. ‘Super Mario‘ tako je novi singl ovog razigranog benda kojemu je za željeni zvuk prijeko potreban bio baršunasti bariton, a najidealaniji za to je Mladen Badovinac (TBF) kojemu je ovo prva suradnja s Justin’s Johnsonima.

O cijelom procesu stvaranja pjesme više nam je rekao član benda Miro Alač:

Za razliku od standardnog procesa oblikovanja pjesme gdje se u pravilu na probu već dolazilo sa gotovom idejom, ovaj put su članovi benda odlučili iskušati moć neposredne inspiracije te se od početne brass teme svako uključio s prvim što mu je palo napamet, glazbeno i lirički… i kako su se u tom beskompromisnom songstormingu počeli redati batman, pacman, scatman i ostale vedete 90ih, nedostajao je onaj ultimativni superheroj koji će sve povezati u jednu, samo na prvo uho, besmislenu cjelinu. Nakon nekoliko minuta šutnje i povremenih uzdaha, kad su već i sami članovi benda počeli sumnjati u svoju sposobnost povezivanja sa svemirom, neko je uzviknuo Super Mario ulazi u klub i sve se otvorilo… svjetlost je obasjala prostor od benda (žarulja nam je štekala), riječi su nam same izlazile iz usta dok su prsti u transu svirali note koje još nikad nismo čuli… i kao šta je Super Mario spasio svoju super ekipu odvevši ih u klub, nama je također trebao netko da nas u zadnji tren izbavi iz tog dance transa u koji smo ušli i svojim baršunastim baritonom vrati na Zemlju te odvede u neke mirnije vode (čitaj Opatija 60-ih)… a tko bi za to mogao biti pozvaniji od našeg Mladena Badovinca… jer svaka ekipa treba svog Supera, bio on Mario ili Mladzo.

Tekst, glazbu i aranžman pjesme potpisuje cijeli bend, a osim što pjesmu karakterizira znakovita i prepoznatljiva brass sekcija benda, ovaj put aranžmanom vraćaju slike djetinjstva- motivima dobro poznate igrice Super Mario.

Spot koji itekako doprinosi dinamici pjesme snimio je i režirao Toni Mijač koji je kao i s prethodnim spotom za singl ‘Znak’ i ovaj put vođen, kako kaže, idejom glazbenih spotova MTV-a 90-ih godina:

Za ovaj video smo se odlučili na najjednostavniju zaigranost green screena i nasumičnih arhivskih snimaka kao pozadina. Zabavno je odriješiti se današnjih trendova u video produkciji i vratiti se u eksperimente nekog ranijeg razdoblja i zabaviti se u tim okvirima. Retro tute, zelena pozadina i zelena tempera su recept – a proizvod je šašavi vizual koji prati jednako šašavu stvar.

‘Super Mario’ nas svakim slušanjem uspješno vraća u razdoblje razigranosti, bezbrižnosti i vremena dobre zabave.

Tagovi: , ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll