Kim Verson – Butterfly

30.09.2023.
Rockomotiva

Akustična pjesma emotivnog oslobađanja pretvorila se u razigrani ples sreće. I donijela prvo remiksirano čitanje autorskog rukopisa u karijeri Kim Verson. Filmičnoga zvuka, atmosfere modernog s elementima prošlog i u verzijama koje ističu posebno. Prepoznajte ‘Butterfly’ i priču osobnog iskustva koju donosi sa sobom.

Tekst & foto: press

Da, sjetite se. Ponekad je potrebno izaći iz komforne zone. Tek da otkrijemo radi li se još uvijek o zoni. I koliko je, zapravo, komforna. U svakoj horoskopskoj rubrici. A ‘Butterfly (Denis Goldin Remix)‘ je upravo to: pomak kantautorice s gitarom prema plesnom trenutku pop glazbe.

Kim Verson se odlučila za taj korak i otvorila drugo poglavlje priče o radosti koja vas dotakne kada se najmanje nadate. I osjećaju da se toj radosti valja prepustiiti kad je već ovdje.

Radost trenutka, o tome je riječ, govori Kim Verson, ponekad vas život odvede na mjesta na kojima se osjećate doma, dovede vam ljude koji se smiju, dijele s vama osjećaj trenutka i u mislima stvaraju šarenilo. Tada leptir odlučuje otvoriti se tom svijetu. Pa, je li to prirodno? Rekla bih da jest. Valja iskoristiti ono danas za trenutke sreće.

‘Butterfly’ u verzijama Denisa Goldina naglašava ljepotu onoga što imamo i što prihvaćamo kao naše. S novim dobom godine, donosi radost jesenjeg šarenila i raširena krila leptira. Igra se našim mislima, pokreće nas na ples ma gdje bili. Zamahnut ćemo kosom i cupkati radosno: po kuhinji ili dnevnoj sobi, u društvu ili sami, pod tušem ili na kiši, u klubu ili na šetnici.

I još! Kuckat ćemo prstima za radnim stolom, za vožnje autom ili za šankom kafića gdje se pojavi. U zvučnicima. Taj ‘Butterfly’ u verzijama koje inspiriraju. A to je ono što nam valja osjetiti. Osjećaj da živimo život punim plućima i živimo ga sada. Ovoga trenutka, ove jeseni, ove godine. Pa, dakle, živimo li u godini sretnih trenutaka?

Sreća je u očima promatrača, rekli su mudri, ističe Kim, osobno nastojim godinu gledati očima leptira. A, naučili smo s akustičnom verzijom, leptiri donose sreću.

I čaroliju radosnog plesa?

Mislim da sam sve rekla. Idem sada plesati po sobi, vedro će kantautorica.

Kao diskografsko digitalno EP izdanje, ‘Butterfly (Denis Goldin Remix)‘ podvlači kako nas od trenutaka kada uz ‘Butterfly’ plešete po sobi pa do klupskog provoda dijeli tek jedan korak. Prelazak iz radijski pripremljene do extended verzije Denisa Goldina. Za karaoke i govorne radijske programe spremna su dva instrumentala, a kao dodatnu čaroliju donosi A Capella verziju remiksa. Verzije koja u potpunosti ističe posebnost glasa Kim Verson i širine njezina vokalnog izričaja.

‘Butterfly (Denis Goldin Remix)’ okupan je vizualom koji naglašava sanjiv izričaj plesnoga popa i prihvaćanje svijeta radosti. Likovno oblikovanje identiteta singla potpisuje NinaNinaCraft. Glazbu i tekst pjesme ‘Butterfly’ potpisuje Kim Verson. Aranžman i produkcija djelo su Denisa Goldina, a originalne snimke nastale su u studiju Alana Dovića.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll