Komuna – Samo ljubav je pobjeda

30.03.2024.
Rockomotiva

Mirko Šenkovski Geronimo jedan je od najtraženijih autora u regiji, stoga ga konstantno prati i epitet hitmejkera. Tvorac je nekih od najvećih hitova izvođača poput Halida Bešlića i Crvene jabuke, a njegovi korijeni su ipak u nešto drugačijem žanru – hard rocku.

Tekst & foto: promo

Stoga se uz pisanje pjesama posvetio i grupi Komuna koju je sam osnovao i okupio oko sebe sjajne glazbenike. Iza njih je već niz singlova, a najnoviji „Samo ljubav je pobjeda“ najavljuje studijski album. Pjesmu je radio, naravno, Geronimo, dok cijeli bend stoji iza aranžmana. Gost na pjesmi je Dragomir Herendić Dragianni koji je snimio gitare. Videospot je sniman u Sarajevu na jednoj od najviših zgrada. Spot je radio Dalibor Mrdić iz Geronimo Films Productiona.

Komuna u svome radu nastoji biti što više socijalno angažirana i svojim singlovima prenijeti smislene poruke slušateljima. Njihov album već je skoro gotov i spremno čeka reakcije fanova. Inače, trenutnu postavu benda, uz Mirka Šenkovskog Geronima, čine: Vladimir Jevicki i Ivan Matković na gitarama, Endi Colić na basu, Marijan Vuko na klavijaturama i Mladen Mitrović na bubnjevima.

Komuna nije prvi izlet Geronima u rock ili hard rock žanr, naime, njegovi počeci vežu ga uz heavy metal sastav iz Slavonskog Broda, Sauron. Već tada je pokazivao i svoje sjajne vokalne sposobnosti. Sauron objavljuje jedan album „Better Tomorrow“ za Croatia Records, a potom Šenkovski nastavlja djelovati kao Geronimo i također objavljuje istoimeni album, zatim i album dueta s Draganom Kajtazović za Helix. Slijedi stanka da bi se nadalje posvetio autorskoj karijeri koja ga odvodi na sam tron regionalne autorske scene.

Tagovi: , ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll