Koprive – Nostalgija

26.09.2023.
Rockomotiva

Grupu Koprive čine dva aktivna člana, autor, kompozitor i gitarista Branko Milanović i producent Slobodan Boba Orlić, kao i gostujući muzičari i pevači.

Tekst & foto: press

Višedecenijski prijatelji Milanović i Orlić, su osnovali projekat Koprive sa željom da se kroz saradnju sa izvođačima različitog senzibiliteta predstavi autorski rad Branka Milanovića. Upravo će i album “Povratak” koji najavljuje prvi singl “Nostalgija”.

Kao gitarista i kompozitor, Branko Milanović je svoju umetničku karijeru započeo osamdesetih godina u bendu Artisti i Modeli. Bend se široj publici predstavio nastupom na poznatom Subotičkom festivalu, ali i koncertom u Domu Omladine sa Šarlom akrobatom i Pilotima. Tokom svoje karijere Branko je sarađivao između ostalih i sa našim poznatim kompozitorem Kornelijem Kovačem, a njegov stvaralački opus je osim popa uključio i starogradsku muziku, gde je učestvovao u komponovanju pesama za orkestar Šajka.

Slobodan Boba Orlić je poznati beogradski muzičar koji je svirao bas u grupama Bitnici, Siluete, Plamenih 5 i Opus, a u njegovim muzičkim studijima, nastajali su neki od ključnih rok albuma srpske muzičke scene, od Obojenog Programa, Sunshine, Goblina, Kristala i Eyesburno do Buč Kesidija i Ljubičica.

Prvi singl benda Koprive je pesma „Nostalgija“ u kojoj pevaju Dimitrije Dima Petrov i Phoebe Fisher.

Album “Povratak” (Menart) će biti dostupan na digitalnim muzičkim servisima od 3.oktobra.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll