Kosmogenit – Kujem plan

22.02.2024.
Rockomotiva

Kosmogenit predstavlja svoj prvi singl „Kujem plan“, prvu od pesama koje će biti objavljivane pod okriljem izdavačke kuće Glitch Records i kasnije zaokružene albumom “Snovest”.

Tekst: press
Foto: Jakov Simović

Iza projekta Kosmogenit stoji tekstopisac, kompozitor i vokal Ivan Bošković, poznat kao frontmen benda Organizam. Na ovom singlu sarađivao je sa frontmenom benda Majdan Nemanjom Erićem, koji potpisuje aranžman i produkciju.

Kosmogenit otkriva iskrenost i ranjivost. Vodeći nas kroz mantrične melodije i duboko lični tekst ostavlja nas da razmišljamo o životu, ljubavi i planovima koje kujemo nakon bolnog kraha.

Ivan je ovaj materijal stvarao paralelno sa radom u bendu, izlazeći iz svoje zone udobnosti i istražujući u žanrovima u kojima se do tada nije oprobao. Kroz druženje i rad sa Nemanjom njegove kompozicije dobijaju svoje moderno ruho i konačni oblik.

Moj život je rock’n’roll. Čvrst, progresivan i beskompromisan. Moja interesovanja su duša, um i smisao. Moja inspiracija je ljubav. Sada sam u fazi kada želim da i o tome kažem po koju reč. Kosmogenit je moje slovo o ljubavi. Uzvraćenoj, neuzvraćenoj, potrošenoj i onoj koja tek dolazi. Radujem se da podelimo sa vama prvu u nizu takvih pesama – ’Kujem plan’, kaže Ivan.

Spot za pesmu je, kao i produkcija, urađen u sopstvenoj režiji u pokušaju da se u potpunosti poveže sa publikom, prenoseći im ogoljeno iskustvo ove priče. Na videu se kao kreativni saradnici pojavljuju još i Jovana Marković i Ivan Kulezić.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll