Krilat i beo – Život nema kraj

14.12.2023.
Rockomotiva

Krilat i beo je izbacio novi spot singl pod nazivom “Život nema kraj”, a koncertnu promociju započinje 21. decembra u klubu Kvaka 22.

Tekst & foto: promo

Krilat i beo je beogradski autorski rok sastav koji se žanrovski može svrstati uz prefikse alt, indi, post. Nakon prvog singla “Moj grad” koji je objavljen u maju prošle godine, “Život nema kraj” je drugi singl koji će se naći na predstojećem albumu prvencu.

Život nema kraj” je jedna od onih pesama koje su neplanirano nastale u studiju. Po rečima Ilije, frontmena benda:

U studio smo pesmu „Život nema kraj“ doneli kao autro za album. Kako mi nije dolazilo ništa da upotpunim pesmu osim glavne linije pevanja koja je zvučala kao neki refren, aranžman je ostao minimalistički: sint i glas. No, kada je Uroš Milkić (producent, Down There Studio) čuo stvar, momentalno je krenuo da dodaje bubnjeve, odsvirao bas, gitaru i sa Teodorom (klavijaturistkinjom) osmislio sint linije za refren. Sedeli smo još malo u studiju, preslušavali stvar iznova i iznova, i zajedničkim snagama osmislili tekst za refren. Stvar se rađala kao sama od sebe a moja započeta ideja u svom nezavršenom obliku svedena na autro, dobila je svoj upotpunjen oblik – kao kompletna, hitična pesma sa radijskim trajanjem.

Pesma govori o neuništivoj moći života. Ono što nam se čini kao kraj zapravo je novi početak, kaže ekipa iz benda i dodaje: Nema kraja (a ni početka), ima samo promena – život neprestano traje. Bljesak ovakve spoznaje pronalazimo kako u svakodnevnom iskustvu, kada iz krajnje slabosti povratimo snagu, tako i u slutnji večnog i vanvremenskog koje prevazilazi naša ovozemaljska ograničenja.

Spot je nastao u saradnji sa tandemom koji je učestvovao i na prethodnom singlu “Moj grad” – Nikolom Stojanovićem i Jelenom Petković u ulozi reditelja, snimatelja i montažera. Animaciju slova kao ukras na umetnički distorziranu sliku, radio je Ilija Zipevski, frontmen benda.

Koncertna promocija singla održaće se 21. decembra u klubu Kvaka 22, a zatim 24. decembra u Novom Sadu u klubu Rebelrelic.

Bend najavljuje izlazak još jednog singla koji je vec snimnjen i čeka na spot, nakon čega ce objaviti album od 9 pesama.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll