Luxus Lord & Kaća (Terminator) – Monumenta

06.10.2023.
Rockomotiva

Bend Luxus Lord, osnovan još 2005. godine s ciljem da alternativni odnosno progresivni rock spoji s hrvatskim jezikom, ostvario je zanimljivu suradnju na novom singlu. Pjesma se zove „Monumenta“, a ovoga puta uz frontmena Dalibora Farčića na mikrofonu se našla Kaća (Katarina Vukadin) iz benda Terminator.

Tekst & foto: press

Kako pojašnjava bend, „Monumenta“ je simbol otpora i opstanka Luxus Lorda u uvjetima kada skoro svi odustaju od bavljenja bilo kakvom umjetnošću koja je neprofitabilna, a pogotovo u vremenima kad je glazba praktički svedena na ‘ringtone’ i lišena bilo kakve dublje posvećenosti. U ovakvu priču sjajno se uklopila Kaća koja je posebna i snažna persona, dugi niz godina već prisutna na sceni.

Svijet je očito na samom rubu apokalipse i velikih promjena, ali mi i dalje u nekom svom paralelnom svijetu inzistiramo na entuzijazmu, energiji i kvalitetnom zvuku i stvaranju. Kotrljamo taj Sizifov kamen vlastitog zvuka koji daje smisao našem tijelu i duhu podsjećajući nas da život nije samo ‘u se, nase i podase’ već nešto puno složenije i smislenije. Ne treba nikome podilaziti glazbom. Prava umjetnost nikome ne podilazi. Ako pogodiš duh vremena to je u redu i bit će ti puno lakše opstati, ali ako ne; ne treba brinuti nego čvrsto držati volan i voziti kroz svu vatru, bijes i lavež ‘realnih’ i ‘dobronamjernih’ ljudi. Ići protiv sebe te hodati linijom manjeg otpora je velika greška. To je mišolovka, a ona je i stvorena za miševe, pojašnjavaju Luxus Lord svoj opstanak na sceni.

Pjesma „Monumenta“ je jedna od najava njihovog novog albuma koji će objaviti za Croatia Records. Na ovom albumu radili su s Vedranom Kovačićem Belim iz Chicken Sound Studija koji je potpisan na miksu, masteru i produkciji. Dalibor Farčić Dale je kao i uvijek radio na glazbi, tekstu i aranžmanu, dok su videospot ponovno zatražili pomoć sjajnog Dinka Čvorića Doringa.

Tagovi: , , ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll