Magnifico – Na obali

12.06.2023.
Rockomotiva

Legendarni slovenački muzičar Magnifico rešio je da započne letnju sezonu novim opuštajućim singlom pod nazivom „Na obali“.

Tekst: press
Foto: Marko Ocepek

Ova pesma pripada žanru lakog disko šlagera, a svojom nežnom melodijom i ljubavnim tekstom poziva slušaoce u svet čiste romantike. Produkciju pesme potpisuje Magnificov brat Aleksander Pešut (Schatz!), a uz singl objavljen je i nesvakidašnji muzički video koncipiran kao šestosatna meditacija u kojoj se pesma ponavlja 95 puta, što se muzičaru čini kao adekvatna doza za hranjenje čakre ljubavi.

Želeo sam da napišem numeru koja nema veze sa onim što svakodnevno slušamo i gledamo. Govori o radosti života, čežnji za ljubavlju i stalnom izmicanju sreće koju je moguće na trenutak uhvatiti ovom pesmom, rekao je Magnifico o svom novom izdanju.

Za snimanje pesme muzičar je angažovao svoj stalni bend koji čine Jan Jarni (gitara), Jan Gregorka (bas gitara), Matej Kužel (saksofon), Luka Ipavec (truba), Matija Krečič (violina) i Schatz! (bubnjevi), sa kojima uz pesmu najavljuje i predstojeću koncertnu turneju pod nazivom „Poletna romansa“.

Magnifico je prošle godine, u saradnji sa bratom Aleksandrom Pešutom, napisao muzičku podlogu za srpski dugometražni film „Vera“, a objavio je i EP „Kafana Ljubljana“ inspirisan pozorišnom predstavom „Edip“, koja je nastala u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu.

Magnifico trenutno radi na muzici za predstavu „Radovan III“ koja će se izvoditi u Narodnom pozorištu u Somboru, a publika do nekih narednih muzičkih iznenađenja može da uživa u novom singlu.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll