Mahkey – Nedodirljiva

06.06.2023.
Rockomotiva

Nakon najave debitantskog albuma kroz singlove “Kada ljubav zavija” i “Na slobodi”, Mahir Kapetanović – Mahkey nastavlja predstavljati svoju životnu priču i kroz novu autorsku pjesmu.

Tekst: promo

Foto: Doringo

Svoj unikatan spoj grunge i sevdah žanrova donosi i u novom singlu “Nedodirljiva“, za koji je predstavljen prateći videospot, kojim ističe svoju sviračku energiju i najavljuje aktivnu koncertnu jesen.

Kako otkriva, upravo je ova pjesma njegov osobni favorit s albuma prvijenca, koji će objaviti sredinom listopada ove godine.

Ovu pjesmu sam sanjao i ostavila je na mene snažan dojam. Volim kada mi se pjesma pojavi u snu, jer tada znam da mi podsvijest želi nešto reći, ističe Mahkey te otkriva i kako prvotno nije uopće trebala biti singl, no spletom okolnosti našla je svoj put da se predstavi u ovom obliku, zajedno sa spotom.

Prateći videospot predstavlja Mahkeya u sviračkoj sferi, a inspiriran je vizualima pjesama uz koje je odrastao:

Svi moji najdraži bendovi imaju spotove u kojima jednostavno sviraju i pokazuju tu svoju snagu. Stoga smo i htjeli kroz ovakav videospot ljudima dati do znanja da smo svirački nabrijani i da jedva čekamo jesen da krenemo s koncertima.

Kao i prethodni, i ovaj spot nosi redateljski potpis Dinka Čvorića – Doringa i njegovog tima.

Nakon što ga je šira javnost upoznala kroz showove The Voice Hrvatska i A strana, Mahkey svoj glazbeni put nastavlja graditi kroz autorske pjesme, koje će ove godine objediniti u svom prvom studijskom izdanju. Upravo je ovaj novi singl nastavak njegovog predstavljanja dijelova albuma prvijenca “Osobni karton izbjeglice“, koji će biti objavljen sredinom listopada ove godine u izdanju Croatia Records.

I u ovoj pjesmi Mahkey je autor teksta i glazbe, dok je za aranžman i produkciju zaslužan cijenjeni producent Rejhan Okanović. On potpisuje i produkciju čitavog albuma, kojeg su snimali u Orebiću na Pelješcu.

Htio sam organski pristupiti nastanku ovog albuma, stoga smo i otišli na izoliranu lokaciju. Htjeli smo imati jednu kombinaciju autohtonih osjećaja lokaliteta i Mahkeyjevih osjećaja, istaknuo je.

S objavom albuma prvijenca, Mahkey će najesen započeti i sa serijom koncerata kroz koje će se u pratnji benda predstavljati i uživo, a svi detalji bit će poznati uskoro.

Tagovi: ,

Video singlovi

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll